Logo texelsecourant.nl
De eerste bewoners van De Tuunen kregen woensdag de sleutels van hun huurwoning.
De eerste bewoners van De Tuunen kregen woensdag de sleutels van hun huurwoning. (Foto: Gemeente Texel/Evelien Weterings)

Eerste woningen Buurtskap De Tuunen woensdag opgeleverd

De eerste bewoners van Buurtskap de Tuunen hebben woensdag de sleutels van hun huurwoning ontvangen. Het gaat om 14 huishoudens, op het Kadijkserf.

De woningen zijn opgeleverd door leveranciers PlekVoor en Skilpod. Zij bouwden de woningen in de fabriek en vervoerden ze naar Texel. Op locatie zijn de woningen afgebouwd en voorzien van onder andere keukens en zonnepanelen. Schuurtjes zijn geplaatst en de aanleg van nutsvoorzieningen afgerond. De gemeente, Frisia Bergum en de Texelse Aannemings Combinatie hebben de ruimte rond de woningen ingericht. Om te zorgen dat de bewoners snel in hun woning aan de slag kunnen, is de ruimte waar de gemeenschappelijke tuin komt verhard met rijplaten.

Via een tijdelijke ingang ter hoogte van het Kadijkserf is het erf voor bewoners te bereiken. De aannemer werkt nu verder aan de paden bij de schuurtjes en aan de achterzijde van de woningen. Naar verwachting worden volgende week weer acht woningen naar Texel vervoerd. Deze komen op het Tuinerf, de volgende fase van De Tuunen, waar al woningen van het type Tuinhuis staan.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!