Logo texelsecourant.nl
Foto: Beacht Food Festival

Beach Food Festival in race voor titel "Eventhoreca van het Jaar"

Beach Food Festival (BFF) dingt mee naar de titel "Eventhoreca van het Jaar" bij de Nederlandse Horeca Prijzen.

Horeca-gelegenheden en evenementen maken bij deze verkiezing in hun gemeente en per provincie kans op de titel. Een vakjury bepaalt de landelijke winnaars. Het is een samenwerking van onder meer Horeca Vizier, Radio 538 en Gastronomie.

BFF wordt in 2020 voor de vijfde keer gehouden. Drie keer stonden de foodtrucks op en rond het Waddenstrandje bij Oudeschild. Dit jaar maakte het festival wegens de dijkwerkzaamheden een uitstapje naar de Bonte Belevenis. In 2020 is het festival in het laatste weekend van juli terug bij de Waddenhaven. "Wat begon als een 'leuk feestje' is nu uitgegroeid tot een landelijk bekend festival, een vaste datum in de agenda van food-liefhebbers", zegt organisator Valerie Jongeneel. Eén van de pijlers van het festival is volgens haar bewust en verantwoord eten toegankelijk maken, laten zien dat een 'festival-hap' anders kan zijn. "Dat is iets waar we de afgelopen jaren veel aandacht aan hebben gegeven. Een bewuste food line up met voldoende diversiteit", meldt Joram Timmerman aan, deelnemer en mede organisator van het festival.

Stemmen

Vanaf 14 oktober 2019 kan er gestemd worden op de genomineerden in verschillende categorieën. De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal online stemmen en de gemiddelde waardering.

Een vakjury kiest daarna uit de provinciewinnaars de landelijke winnaars. Er kan vanaf 14 oktober tot 25 november op Beach Food Festival worden gestemd via www.horecaprijzen.nl/beach-food-festival De eerste tussenstand in de gemeente Texel wordt op 21 oktober 2019 bekend gemaakt.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!