Logo texelsecourant.nl
Derde overwinning voor Henk Gieze en Sieme Ran
Derde overwinning voor Henk Gieze en Sieme Ran (Foto: Klaverjassen Bethel)

Sterke start gebroeders Witte

De competitie van Klaverjasclub Den Burg is weer begonnen. Theo en Gerard Witte begonnen goed en hebben de eerste rondewinst op zak.

Net als vorig jaar strijden er dit jaar 14 koppels voor de kampioenstitel van Klaverjasclub Den Burg. Theo en Gerard Witte hadden hun rondewinst vooral te danken aan een flinke uitschieter in het tweede spel. Daar haalden zij 2367 punten. De overige spelletjes waren ruim voldoende om de rondewinst te pakken. De Wittes behaalden 7182 punten. De regerende kampioenen Gerda en Freek Veeger hebben ook dit seizoen weer titelaspiraties. Zij haalden de tweede plaats met 6797 punten. Zij lagen tot het eind van de avond goed op koers om de rondewinnaars nog te bedreigen met drie bovenmodale spelletjes van rond de 1800. In het laatste spel kwam er echter een beetje zand in de machine. Petra Brand en Piet Kikkert haalden een goede derde plaats met 6506 punten. Lang zag het er naar uit dat zij helemaal niet zo hoog zouden komen, maar de uitschieter in het laatste spel van 1994 punten maakte alles goed. Lieuwe van der Veen en Co Koomen haalden met 6357 punten de vierde plaats binnen. Na een matige opening waren de laatste twee spelletjes van dik 1800 voldoende om bovenin te eindigen. Frans Stark haalde met invaller Piet van der Slikke (voor Bas Tromp) de vijfde plaats met 6352 punten.

Al met al waren de scores in de eerste ronde niet hoog. Iedereen moet duidelijk nog warm draaien, het gemiddelde was met 6178 punten aan de lage kant. Er werden 25 marsen gespeeld.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!