Logo texelsecourant.nl
ZDH-spelers feliciteren elkaar na een van de treffers.
ZDH-spelers feliciteren elkaar na een van de treffers. (Foto: Louis Bakker)

ZDH verslaat ook Petten

ZDH heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op eigen veld werd het zondag 2-1tegen Petten.

Met de harde wind in de rug schoot ZDH uit de startblokken. Al in de tweede minuut belandde de bal uit een soepele aanval over rechts via Koen Jansen en Mike de Bruijn bij Tijs van Exel, die niet twijfelde en de keeper met een harde schuiver passeerde.

Daarna kreeg De Bruijn nog twee aardige schietkansen die geen treffer opleverden. Gaandeweg bleek Petten toch een beter voetballende ploeg dan vorig seizoen, toen ZDH nog met 5-1 won. Op het middenveld speelden drie handige en snelle voetballers, waar de thuisploeg maar moeilijk vat op kreeg.

Toch werd het nog binnen het half uur 2-0. Tom Bijl kreeg de bal in de voeten en zette voor op Gijs de Graaf, die de keeper in de korte hoek verschalkte. Lang kon ZDH niet genieten van deze luxe, want een paar minuten later werd spits Job Schut van Petten met een fraaie steekpass oog in oog gezet met doelman Tom Reijnders. Die was kansloos op het beheerste schot.

In het laatste kwartier had ZDH het nog een paar keer lastig. Uit een corner wist Petten bijna te scoren. De rust kwam dan ook als geroepen en bood de kans de organisatie weer op de rails te zetten.

In de tweede helft had de Zwaluwen hun zaakjes een stuk beter voor elkaar. Ook leek het wel of de behendige middenvelders van Petten langzaam vermoeid raakten. De Graaf was dichtbij zijn tweede treffer, toen de bal uit een indraaiende voorzet van Bijl door de keeper werd losgelaten. De Hoornder spits leek te profiteren, maar de keeper kon zich nog net herstellen.

Met Beer van Gelder voor De Bruijn loerde ZDH op een counter. De mogelijkheden op succes waren er wel, maar werden steeds net niet goed uitgespeeld. In de slotfase, toen Martijn Vink was ingevallen voor Willem Rommets, gooide Petten er nog een slotoffensief uit. Lars Frederici moest zich in de baan van een schot gooien en een minuut voor tijd knalde een van de gasten vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de onderkant van de lat. Het bleef echter 2-1.

ZDH heeft nu zes punten uit twee wedstrijden, net als Wiron en Duinrand S. Laatstgenoemde ploeg is zondag de tegenstander in Schoorl. Een week later volgt het inhaalduel tegen Wiron.

ZDH Den Hoorn
Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!