Joker is vanaf deze week te zien in Cinema Texel.
Joker is vanaf deze week te zien in Cinema Texel. Foto: Niko Tavernise

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Opera, actie en kindervermaak

Algemeen

Wat is er met dit herfstweer nu lekkerder dan in de bioscoop hangen? Deze week kan men terecht voor maar liefst drie nieuwe films, te weten 'Joker', 'Trouble' en 'Everest De jonge Yeti 3D'. Daarnaast is er een dinsdag 8 oktober om 19:45 uur wederom live-uitzending van het Royal Opera House in Londen, ditmaal met Mozarts' 'Don Giovanni'.

Joker

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips' rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, 's avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Trouble

Het hondje Trouble is geboren met een gouden bot in zijn mond. Hij heeft alles wat zijn hondenhart begeerd. Zijn baasje, een rijke barones, is de allerliefste! Maar als zij er plotsklaps niet meer is, wordt Trouble door haar irritante kinderen bij het vuilnis gezet. Als blijkt dat ze zonder hem geen kans maken op de erfenis, ontstaat er een klopjacht op Trouble. Ondertussen is de vrolijke viervoeter in een doldwaas avontuur in de stad belandt met o.a. wilde honden, zingende eekhoorns en een boze pizzabakker. Uiteindelijk neemt het getalenteerde zangeresje (ingesproken door Stefania) Trouble onder haar hoede, tot de kinderen van de barones hem weer opsporen. Kiest Trouble weer voor zijn luizenleventje of voor het echte hondenleven?

Everest: De jonge yeti (3d)

ls tienermeisje Yi (Tara Hetharia) een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin (Roben Mitchell) en Peng (Matheu Hinzen) hem "Everest" te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde. Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara (Sarah Paulson / Kim van Kooten) en zakenman Burnish (Derek de Lint), die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

DON GIOVANNI | THE ROYAL OPERA HOUSE

Intriges, jaloezie, humor, woede... en vergelding! Het nieuwe seizoen van het Royal Opera House begint met Mozarts meeslepende meesterwerk over de tijdloze verleider Don Giovanni; de talloze vrouwen die hij het hof maakt en de wraak die hem derhalve ten deel valt. De opera heeft haar tijdloze roem verworven door de zeer gevarieerde portrettering van de complexe karakters, snelle actie en een samenspel van komische en ontroerende situaties. Een internationale cast van zangers – zowel bekende als debuterend bij The Royal Opera – brengt onder leiding van dirigent Hartmut Haenchen de geweldige aria's en ensembles van deze operafavoriet ten tonele.

Het complete filmoverzicht:

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 22 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30