Steen, papier, schaar moet geld in het laatje brengen voor het goede doel.
Steen, papier, schaar moet geld in het laatje brengen voor het goede doel. Foto: De Hof

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Steen, papier, schaar

Algemeen

David is een jongen van 15 jaar uit Den Burg die ernstig ziek is en voor behandeling naar Duitsland moet. In Nederland wordt deze behandeling niet gegeven aan kinderen onder de 18. Young 4 Ever en de jeugdclub bundelen de krachten om geld in te zamelen.

Jongeren in actie voor zieke David

"De kosten voor de behandeling, vervoer en verblijf zijn erg hoog en worden niet vergoed door de zorgverzekering. Natuurlijk willen wij ook meehelpen zodat het geld bij elkaar gehaald wordt. En het mooie is iedereen kan zijn/haar steentje bijdragen met dit toernooi, het enige wat je nodig hebt is €5,- en stalen zenuwen want jeugdclub De Koog houdt samen met Young 4 Ever een 'steen, papier, schaar-toernooi'", schrijft Young 4 Ever in een persbericht.

Veel mensen kennen het het spelletje wel; 'steen, papier, schaar', is een bekend oud nulsomspel dat met de hand gespeeld wordt. De twee spelers, tellen af en maken met de hand tegelijk de vorm van een steen (een vuist), schaar (twee uitgestoken vingers) of papier (een vlakke hand). Hierbij verslaat de steen de schaar, de schaar het papier en het papier de steen.

Om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te doen zijn er twee voorrondes, één in Den Burg in de Time Out op vrijdag 11 oktober van 19:00 tot en met 22:00 uur en één voorronde in De Koog in dorpshuis De Hof die is zondag 13 oktober vanaf 14:00 uur. De voorronde eindigt om 17:00 uur waarna in de avond de finale is in dorpshuis De Hof. De finale start om 19:00 uur. Deze finale wordt spannend en enthousiast gepresenteerd door Marco van Sambeek.

Er wordt gestreden voor mooie prijzen, de hoofdprijs is een weekend of midweek in een chalet op Vakantiepark De Krim (max. 4 personen) of op Camping Loodsmansduin (max. 5 personen). De tweede prijs is een diner voor twee personen inclusief drankjes in restaurant De Taveerne en de derde prijs is samen puzzelen in de Escaperoom in Oudeschild.

Iedereen - jong en oud - mag meedoen. "Mocht je nou geen stalen zenuwen hebben, mag je natuurlijk ook komen aanmoedigen. Er staat zowel in de Time Out als in De Hof een pot waar donaties voor David in gedaan kunnen worden. Want hoewel we voor twee gezellige dagen gaan, is het belangrijkste natuurlijk dat we veel geld voor David ophalen zodat hij zijn behandeling kan krijgen", laat de organisatie weten.

Meer informatie over het doel op: www.doneerdoel.nl/actie/2098/laat-david-leven.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 13 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30