Dorian van Rijsselberghe.
Dorian van Rijsselberghe. Foto: www.lifeofdorian.com

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Dorian stijgt naar derde plek op WK

Sport

Dorian van Rijsselberghe is op de derde dag van het WK windsurfen op het Gardameer in Italië gestegen van de achtste naar de derde plaats.

Dorian steeg in het klassement door zesde, eerste en tweede te worden in de drie voorrondes die donderdag werden gevaren.

Kiran Badloe nam de leiding in het algemeen klassement over van de Fransman Pierre Le Coq. Le Coq blijft tweede met twee punten achterstand op Kiran. Dorian heeft zestien punten achterstand op Kiran.

Voor vrijdag staan nog drie wedstrijden in de gold fleet gepland, zaterdag is de afsluitende medalrace van het WK waarbij dubbele punten zijn te verdienen.

De stand van zaken maakt het spannend bij Dorian en Kiran die beiden in de race zijn om het Nederlandse ticket om mee te doen aan de Olympische Spelen in Japan in 2020. Het WK in Italië is de tweede van de drie onderlinge tweestrijden die zij kennen.

Kiran Badloe liet op lifeofdorian.com weten zijn best te doen om Dorian te verslaan. "Je wil altijd winnen en dat is ongeacht of je een Koreaan, een Italiaan of Dor wil verslaan. We lopen elkaar lekker te jennen op het water en werken ontzettend hard om elkaar gewoon te verslaan, maar dan wel op een leuke manier. En dat maakt racen echt superleuk."

Dorian:  "We zijn zeker wel met elkaar bezig. Als je 1 en 2 ligt dan haal je alles uit de kast om die ander voorbij te gaan. Dat hoort erbij en dat is mooi. Maar tussen de races door zitten we ook gewoon weer samen op de boot bij Aaron (McIntosh, coach, red.), houden we een open debrief en hebben we het samen over de wind. Daarna liggen we ook maar 5 of 6 meter van elkaar bij de start, maar we belemmeren elkaar niet."

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 3 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 22 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen gisteren
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2