Aanvoerder Gijs de Graaf zet aan voor een sprint.
Aanvoerder Gijs de Graaf zet aan voor een sprint. Foto: Louis Bakker

Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

Knappe zege ZDH op Wieringerwaard

Algemeen

ZDH is de competitie uitstekend begonnen. Na een zware voorbereiding, met tegenstanders die één of twee klasse hoger speelden, beviel de eerste wedstrijd met een tegenstander van vergelijkbaar niveau een stuk beter. Wieringerwaard, de laatste jaren vaak net iets sterker, werd in Den Hoorn met 3-1 verslagen.

Zonder aanvoerder Guido Boogaard en steunpilaar Daniël Bakker was de openingsfase nog wat onrustig en aarzelend. Tom Bijl schoot een vrije trap op de lat, maar de gasten waren vaker gevaarlijk. Dat leidde bij een corner tot de 0-1.

Na de eerste drinkpauze, door de scheidsrechter ingelast wegens de warmte, deed ZDH er een schepje bovenop en langzaam maar zeker werd het spel beter. Rechtsback Kees Lap speelde na een half uur de bal in op Koen Jansen. De spits draaide handig weg van zijn bewaker en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de kruising: 1-1.

Niet veel later stoomde Lap op over de rechtervleugel. Hij leverde een scherpe voorzet af, die tot zijn eigen verbazing over de keeper in de verre hoek belandde. Nog voor rust werd het 3-1. Barry van der El, weer hersteld van een blessure, vond Bijl met een dieptepass. Die bleef uiterst koel en scoorde.

Na de thee speelde Wieringerwaard vol op de aanval. ZDH had het lastig met de voortdurend inschuivende verdedigers, maar had duidelijk geleerd van de oefenwedstrijden en bleef compact verdedigen. Heel grote kansen voor de bezoekers bleven uit, al keepte Tom Reijnders weer een dijk van een wedstrijd. Vooral de wijze waarop hij de bal bij een vrije trap uit de hoek tikte was bijzonder fraai.

In de counter kreeg ZDH volop mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Jansen was te verrast toen de doelman de bal plotseling los liet. De beste kans was na een steekpass van Mike de Bruijn voor aanvoerder Gijs de Graaf. Hij omspeelde de keeper, maar kreeg de bal toen voor zijn 'verkeerde' linkerbeen. Daarmee raakte hij de paal.

Daardoor bleef het nog lang spannend. In de slotfase kwamen oud-jeugdspelers Mattijs Lap en Theus Bakker in de ploeg voor Tijs van Exel en Willem Rommets, die een verdienstelijke wedstrijd speelden. Voor veel verandering leidde dat niet, zodat na negentig minuten de handen juichend de lucht in konden.

Zondag speelt ZDH in Den Oever de lastige uitwedstrijd tegen Wiron.

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 38 minuten geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 4 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 5 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 22 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06