Spektakel in de waterbak
Spektakel in de waterbak Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Wedstrijdorganisatie dik tevreden na Samen- gestelde Menwedstrijd

Sport

Onder super mooie weersomstandigheden is dit weekend voor de 37-ste keer de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd verreden. De Texelaars deden goed mee, al was het uiteindelijke resultaat soms wisselend.

Voor de ruim zestig deelnemers stonden zaterdag de eerste twee onderdelen op het programma; de dressuurproef en de vaardigheidsproef. Het jurykorps vond dit jaar het niveau in de dressuur in de verschillende klassen enigszins tegenvallen, maar het waren dan ook erg moeilijke proeven met name in de hogere klassen.

Ook in de vaardigheidsproef op het veld van manege Akenburg werd het de deelnemers niet makkelijk gemaakt, er waren dan ook in totaal maar drie deelnemers die de proef binnen de tijd hebben gereden en 'foutloos', oftewel zonder er een balletje af te gooien. Een van deze drie deelnemers was de Texelse Mandy Dekker met haar pony Bucco.

Op zondag werd het derde onderdeel verreden, de marathon met daarin een wegparcours van 15 kilometer met in het tweede deel de zes hindernissen. De hindernissen waren mooi ruim opgezet, dus ook goed te rijden voor bijvoorbeeld de beginners maar ook voor de langere vierspannen. Hindernis drie was een technisch lastige hindernis, daar is één rijtuig gekanteld, maar zij hebben er gelukkig geen blessures aan overgehouden.

Er reden dit weekend elf Texelse aanspanningen mee, allen in hun eigen klasse. Helaas werden de verrichtingen van zowel Frans Bakker, Linda Drijver (enkelspan paard Hobbyklasse) en Mandy Dekker (enkelspan pony klasse Licht) niet mee genomen in de uitslagen, omdat zij een fout maakten in een van de hindernissen, wat uitsluiting tot gevolg heeft.

Veronique Stiggelbout kwam uit met een 'geleende' pony van Lex Veeger in de Hobbyklasse Pony en is op de vijfde plaats geëindigd van deze rubriek met daarin vijf deelnemers. Een mooie vermelding in deze rubriek is Maudy de Lugt-Witte, zij eindigde met haar nieuwe span pony's op een mooie derde plaats. Sanne Hoep-Bakker en Piet Beers reden niet onverdienstelijk in de Hobbyklasse Paarden en werden respectievelijk tweede en derde. Petruska Timmer eindigde in dezelfde klasse op de vijfe plaats.

Marleen Bergamin-Bakker kwam met haar paard in het enkelspan uit in de klasse Licht en dat leverde een knappe tweede plaats op. Cees Bakker reed eveneens in de klasse Licht met zijn tweespan Friezen en eindigde hierin op de vierde plaats van de vier deelnemers. Marissa Schuiling eindigde met haar tweespan pony's in de klasse Midden met 9 deelnemers op een verdiende eerste plaats en heeft hiermee voldoende winstpunten bij elkaar gereden om door te stromen naar de hoogste klasse Z.

De wedstrijdorganisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend met een mooi gemêleerd deelnemersveld, wat dit evenement weer tot een bijzondere editie maakte.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 27 minuten geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 2 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 21 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10