Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Topdagen voor Kook Atelier

Het kan even niet op voor Joram Timmerman. Dit weekend werd hij met zijn team van Kook Atelier gekozen tot overall-winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair en gisteren is hij vijfde geworden bij de 'TheFork Restaurants Awards', een verkiezing van de beste nieuwe restaurants van heel Nederland. Frenchie uit Haarlem staat op 1.

het Algemeen Dagblad schrijft: "Het is de eerste keer dat TheFork Restaurants Awards in ons land worden uitgereikt. De naamgever van de nieuwe prijzen is het bedrijf dat in februari 2015 het bekende restaurantplatform Iens opkocht." De selectie was in handen van 31 topchefs. Zij nomineerden voor TheFork Restaurants Awards evenveel Nederlandse chefs die hun restaurant hebben geopend tussen januari 2018 en februari 2019.

Het oordeel over Kook Atelier luidt: "Het Kook Atelier, gelegen op Texel, is een duurzaam restaurant met veel aandacht voor lokale producten. Sterrenchef Jef Schuur nomineerde het restaurant vanwege de duurzame, no waste manier van werken. En dat dan ook nog op Texel, wat niet makkelijk is. Chef-kok Joram Timmerman haalt zijn inspiratie voor de gerechten uit de seizoenen en de omgeving."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!