Logo texelsecourant.nl
Kim Witte stuurt haar aanspanning door de waterbak. (Foto Willem Sangers)
Kim Witte stuurt haar aanspanning door de waterbak. (Foto Willem Sangers) (Foto: Willem Sangers)

Menners binden voor 37ste keer de strijd aan op Texel

In de omgeving van Akenburg wordt zaterdag en zondag de 37ste editie van de Samengestelde Menwedstrijd gehouden. Het belooft een spektakel van jewelste te worden. Op zaterdag staan dressuur en vaardigheid op het programma en op zondag de marathon. Beide dagen wordt om 9:00 uur gestart op het dressuurveld aan de Smitsweg.

In totaal verschijnen er maar liefst 62 deelnemers uit alle windstreken aan de start, onder wie 1 Zwitsers en elf Texelaars. Er wordt gestreden in verschillende rubrieken: paarden/ pony's (enkel-, twee- en vierspan en tandem) en van jeugd en beginners tot ook bekende namen in de sport.

Toeschouwers welkom

Toeschouwers zijn meer dan welkom, de toegang is gratis. Honden dienen aangelijnd te zijn. De vaardigheid wordt gehouden op het dressuurveld bij de manege. Voor de marathon zijn er meerdere plaatsen waar het publiek kan rekenen op spektakel. Hindernis één en twee zijn te vinden aan de Westerweg tegenover De Lindehoeve, Nummer drie en vier eveneens aan de Westerweg, maar dan al meer richting Akenbuurt. Hindernis vijf is de waterbak, deze is te vinden bij de manege en dit geldt ook voor hindernis zes.

"De waterbak is altijd gegarandeerd een spectaculaire hindernis. Die staat achterin op het veld bij de manege aan Akenbuurt. Onze wedstrijd behoort tot één van de vijf grootste van Nederland. Zeker omdat het eiland zich er prachtig voor leent", vertelt wedstrijdleider Susanne Stiggelbout. Een knappe prestatie, want de commissie die deze wedstrijd neerzet, bestaat maar uit vijf personen. Uiteraard helpen er tijdens de wedstrijd veel vrijwilligers, maar de harde kern is relatief klein. De taken zijn goed verdeeld en dat gaat al jaren super.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!