Logo texelsecourant.nl
Foto:

De Koog klaar voor Texel Culinair

In De Koog wordt vandaag, morgen en zondag de zestiende editie van Texel Culinair gehouden. Onder de 24 deelnemers vijf nieuwkomers. In totaal kan men proeven van 71 gerechten, waarvan zeventien vegetarisch. Het thema van dit jaar is 'Proeven op sien Tessels'. De redactie is voor het fotoverslag op zoek naar de mooiste foto's! Deze kunnen tot maandag 11:00 uur naar de redactie worden gemaild. 

De opdracht van de themagerechten is dit jaar het vervangen van ongezonde ingrediënten voor gezonde varianten. De deelnemers zullen dit jaar strijden om het beste gerechtje en het beste themagerecht. Uiteraard wordt er ook een overall-winnaar gekozen. Gaat het opnieuw tussen de top 3 van vorig jaar (Bosq, Het Kook Atelier en Restaurant Passie) of kunnen bijvoorbeeld nieuwkomers als De Haan Foodservice, Hotel de Pelikaan, Grand Hotel Opduin, Carakter of Burgers Beers and Blues verrassen. De beslissing ligt uiteindelijk in handen van de jury, bestaande uit culinair journalisten Marcus Polman en Marjolein Herkmans, foodblogger Mariëtte van den Brande, wethouder Hennie Huisman en een mysteryguest.

Van coquilles tot lamsprocureur en van carpaccio tot Brusselse wafels, ook dit jaar is er weer genoeg te kiezen. Bovendien is er rondom het eten het nodige entertainment. Culinair begint vrijdag om 15:00 uur. en duurt tot 23:00 uur, dit geldt ook voor de zaterdag. Op zondag heeft men vanaf 12:00 uur nog één keer de kans om te proeven. Om 18:00 uur is de prijsuitreiking. In de natte horeca gaat het feestje telkens na afloop nog nog even door.

Meer over Texel Culinair op www.texelculinair.nl of in het boekje van Texel Culinair.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De burgemeester krijgt mogelijk meer bevoegdheden om op te treden tegen woonoverlast op Texel.Reageren!