Logo texelsecourant.nl

Maarten van Rossum op afsluiting monumentendag

Plekken van plezier. Dat is het landelijke thema van de Open Monumentendag 2019, die plaatsvindt op 14 september. Ook Texel doet mee! Verschillende monumenten openen hun deuren en zijn gratis te bezoeken. Een overzicht hiervan is te vinden in de bijlage van de Texelse Courant van gisteren. 

Bijzondere afsluiting Texelse Open Monumentendag: Maarten van Rossem op De Waddel
Open Monumentendag 2019 op Texel wordt dit jaar op bijzondere wijze afgesloten. Wat er precies staat te gebeuren blijft nog een verrassing. Wél geven we prijs dat Maarten van Rossem (ambassadeur Vereniging Nederlands Cultuurlandschap) een actieve rol speelt en dat er iets bijzonders bekend wordt gemaakt met betrekking tot het Texels landschap. 

De afsluiting vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur op De Waddel, de historische boerderij van schapenboer Jan Willem Bakker, in het hart van het Hogeberggebied. Burgemeester Michiel Uitdehaag en wethouder Edo Kooiman heten de aanwezigen welkom en Jan Willem Bakker vertelt over het houden van schapen op de Hoge Berg. Vervolgens licht Paul Rutten (Staatsbosbeheer) toe wat het belang hiervan is voor de toekomst van het gebied. U bent van harte welkom bij deze bijzondere afsluiting van de Texelse Open Monumentendag 2019.

Zaterdag 14 september, Boerderij De Waddel, Westergeest 4 Den Burg, 15:00 tot 16:00 uur. Parkeergelegenheid in het Hoge Berggebied is schaars. Kom daarom op de fiets of te voet.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!