Flrois-Jan Zwaag en Lot van Schelt
Flrois-Jan Zwaag en Lot van Schelt

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Senioren Strokeplay-titels voor Zwaag en Van Schelt

Sport

Floris-Jan Zwaag en Lot van Schelt zijn op De Texelse Golfclub Senioren clubkampioen strokeplay geworden. Van Schelt prolongeert haar titel. Zwaag, dit jaar vijftig geworden, is derhalve voor het eerst als senior gerechtigd mee te doen en bij hem staat de teller dus op 1.

Hoewel de wind meestal een belangrijke factor is tijdens golfwedstrijden gaat het deze twee dagen vooral over de extreme hitte. Het hitteplan wordt uit de kast gehaald; natte handdoeken in de nek, zonnecrème factor 50, paraplus tegen de overdadige zon en veel, heel veel water. Het is eigenlijk niet de vraag òf de tropische temperatuur invloed heeft op de wedstrijd, maar hoeveel. Na de eerste dag hebben een aantal senioren in ieder geval hun trolley ingeruild voor een buggy om de elementen beter te kunnen trotseren.

Floris-Jan Zwaag en Maurice Frantzen, beide single handicappers, zijn bij de mannen de grootste kanshebbers. Of kan wellicht Leo Saal roet in het eten gooien dan wel titelverdediger Hans de Beer voor een verrassing zorgen?

Bij de dames heeft Lot van Schelt voornamelijk rekening te houden met Marijke de Beer, Els de Ridder en Tilly van der Poel.

Na maandag is het verschil tussen Zwaag (84 slagen) en Frantzen 1 slag in het voordeel van de laatste. Alain Hirschler volgt netjes met 88 slagen. Saal en De Beer, wellicht bevangen door de hitte, presteren ondermaats en spelen geen rol meer.

Van Schelt slaat de eerste ronde daarentegen een groot gat. Met 89 slagen heeft zij na de eerste ronde een voorsprong van 13 slagen op De Ridder en De Beer.

Frantzen, maandag nog gestart met drie birdies op de eerste vier holes, kan dat kunstje op dinsdag tijdens de beslissende ronde niet herhalen. Zijn afslagen belanden veelal in de rough en dan wordt het moeilijk op De Texelse; 87 slagen. Zwaag houdt de bal wel op de fairway en gaat, ondanks twee dubbel bogeys op 17 en 18, rond in 83 slagen, genoeg voor zijn eerste Senioren strokeplay titel op de Texelse. Frantzen wordt tweede en Hirschler derde.

Van Schelt heeft het moeilijk in de hitte en vreest na een quadruple bogey op de 18-de voor titelprolongatie, maar ondanks 101 slagen is er ook figuurlijk geen wolkje aan de lucht. De Ridder doet het met een ronde van 100 wel iets beter, maar dat is niet genoeg. Ook De Beer kan ook de tweede dag de focus niet vinden en wordt derde. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 14 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3