Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sportaccommodaties Texel rookvrij

Algemeen

Met de onthulling van een bordje met de tekst 'Rookvrije generatie' heeft wethouder Jaap Vlaming woensdagochtend het startsein gegeven om de Sportaccommodaties op Texel rookvrij te krijgen. Alle verenigingen en maatschappelijke partners wordt gevraagd - niet verplicht - om mee te gaan in dit initiatief. 

Zelf rookte Vlaming dertig jaar en hij nam zich voor geen enorme anti-roker te worden nadat hij stopte. "Ik ben er ook niet voor om alles maar te verbieden. Maar op sportvelden is het vaak de jonge generatie en de oudere generatie bij elkaar. We hoeven de nieuwe generatie niet in verleiding te brengen. Dat is niet fatsoenlijk. Ik ken niemand die rookt die door zou gaan als het een vrije keus was. Roken is een verslaving en het is moeilijk om te stoppen. Ik heb wel eens gelezen dat het moeilijk is om mee te stoppen dan een drugsverslaving."

Het is de bedoeling dat mensen elkaar er ook op aan gaan spreken als er toch langs de lijnen wordt gerookt. De eerste sportverenigingen die de gemeente heeft gesproken zijn enthousiast over het initiatief. Verder is het schoolplein - buiten dit initiatief om - al rookvrij en ook de pleinen van de basisscholen zijn rookvrij. In de rest van het land zijn ook steeds meer speeltuinen rookvrij. "De gemeente draagt met het rookvrij maken van de sportaccommodaties bij aan een rookvrije generatie. Dit komt mede voort uit de 'Eilandse aanpak' en het gezondheidsbeleid. Om meer bekendheid te geven wordt bij elk sportpark een bordje geplaatst", laat de gemeente weten.

Verenigingen en organisaties die enthousiast zijn kunnen een bordje aanvragen via info@texel.nl.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3