Dorian eerder dit jaar op Palma de Mallorca.
Dorian eerder dit jaar op Palma de Mallorca. Foto: Richard Langdon/Watersportverbond

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Dorian naar Olympisch Test Event in Japan

Sport

Tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe doet vanaf zaterdag mee aan Olympisch Test Event in Enoshima waar in 2020 de Olympische Spelen van Tokyo worden gehouden.

Dat heeft hij op zijn site www.lifeofdorian.com laten weten. Dorian zou aanvankelijk niet starten op het pre-Olympisch toernooi. Elk land mag maar één deelnemer afvaardigen en trainingsmaat Kiran Badloe stond – in overleg - al op de nominatie om naar het Test Event te gaan.

Er waren volgens de organisatie echter nog wat plekken vrij, waardoor Dorian de uitnodiging kreeg eveneens te komen. De Texelaar kampte de afgelopen twee maanden met een hardnekkige elleboogblessure, deze lijkt volgens hem net op tijd over.

"De vorige trainingsperiode hier in Japan in juli heb ik door de blessure weinig gedaan. Ik zat meer bij Aaron Mc Intosh in de coachboot. Maar ik heb deze week voor het eerst in anderhalve maand weer gevaren. Pijnvrij, dus dat geeft de burger moed."

Dorian laat vooraf weten dat hij niet direct verwachtingen van zichzelf heeft bij het Test Event. Hij is wel blij mee te kunnen doen. "Het is een jaar voor de Spelen. Dit is de generale repetitie. Als je daaraan mee kan doen, dan wil je erbij zijn. We hebben thuis wat geschoven zodat ik hier kan zijn." Dorian zou aanvankelijk thuis bij vrouw en kinderen blijven.

De focus van Dorian ligt bij het naderend WK windsurfen dat van 22 tot en met 28 september op het Gardameer in Italië wordt gehouden. Dan vindt de tweede van drie onderlinge krachtmetingen tussen Dorian en Kiran plaats en die moeten uitwijzen wie van hen namens Nederland naar de Olympische Spelen gaat. "Dat wordt het sportmoment van het jaar."

De eerste onderlinge krachtmeting was in augustus 2018 bij het WK in Denemarken. Die krachtmeting werd toen gewonnen door Dorian. Hij werd in Denemarken wereldkampioen en Kiran werd daar tweede.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 11 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2