Logo texelsecourant.nl
Struikheide in bloei in De Nederlanden.
Struikheide in bloei in De Nederlanden. (Foto: job Schepers)

Nieuwe cursus 'gastheer van het Nationaal Park' in aantocht

IVN start op dinsdag 29 oktober met de nieuwe cursus Gastheer van het Nationaal Park. Tijdens de cursus leren de ondernemers onder meer over de waarde van het Nationaal Park, de ontstaansgeschiedenis en aanwezige flora en fauna. In samenwerking met elkaar en met hulp van experts uit het park ontdekken zij hoe ze hun gasten een beleving kunnen bieden die alleen op Texel mogelijk is.

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in hun keuze voor een dagtrip of verblijf. Meer dan ooit is er informatie over Texel en haar natuurgebieden beschikbaar, bijvoorbeeld via apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, iets bijzonders dat je pas ziet als je erop gewezen wordt, die maken dat je natuur écht beleeft. En de natuur op Texel heeft recreanten zoveel moois te bieden: zodra je er meer over weet kan je er niet meer over ophouden.

Gastheren zijn begaan met de Texelse natuur en dragen dit actief uit in hun bedrijf. Ze voorzien hun gasten van betere informatie over locaties, de natuur en bijzondere routes in en rondom het Nationaal Park. Zij zijn de ambassadeurs van het park en vormen door het gastheerschap een bijzondere schakel tussen natuur en bezoeker. Ze zijn te herkennen aan een onderscheidend kwaliteitslabel, waarmee duidelijk is dat zij bijdragen aan het behoud van de Texelse natuur en de ontwikkeling van het Nationaal Park. Texel heeft inmiddels al meer dan honderd gastheren van het Nationaal Park.

Het programma Gastheer van het Landschap is een initiatief van IVN Natuureducatie. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van het Nationaal Park Duinen van Texel: www.npduinenvantexel.nl
Over

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!