Logo texelsecourant.nl
De onderste borden werden vorige week geplaatst en deze week vervangen door de bovenste.
De onderste borden werden vorige week geplaatst en deze week vervangen door de bovenste.

Brug Stuifweg wordt gesloopt

De brug tussen de Stuifweg en de Lancasterdijk wordt komend najaar gesloopt. Dat laat de gemeente weten naar aanleiding van vragen van de redactie.

Op foto's is te zien dat de overgang plotseling is afgesloten voor autoverkeer. Het leidde tot de nodige verbazing daar er tijdens de werkzaamheden voor de dijkverzwaring nog vrachtwagen met zand overheen reden. Vorige week werden eerst borden geplaatst dat de overgang 'fietspad' was. Deze zijn inmiddels vervangen voor verbodsborden voor alle vervoer met uitzondering van fietsers en voetgangers.

De gemeente meldt: "naar aanleiding van schade aan de leuningen is recent een technische opname van de brug gemaakt. Hieruit blijkt dat de constructie van de brug zodanig slecht is dat deze gesloopt moet worden. Hiervoor hebben we de brug moeten afsluiten voor autoverkeer. De brug is dus nu alleen nog voor fietsers en voetgangers te gebruiken. Inwoners die aan deze weg wonen zijn hierover met brief en persoonlijk geïnformeerd."

Over het vervolgtraject laat de gemeente het volgende weten: "Met het Hoogheemraadschap(eigenaar van de dam) en Natuurmonumenten (eigenaar van het water aan beide kanten van de dam) overleggen we hoe we de verbinding voor het autoverkeer gaan herstellen. Dit najaar wordt de brug gesloopt en we verwachten dat er einde dit jaar of begin volgend jaar weer auto's kunnen rijden."

De redactie vroeg ook waarom de net geplaatste borden na een week alweer zijn vervangen: "Beide varianten hebben verkeerskundig dezelfde betekenis, je mag er alleen met de fiets over en niet met de auto. De tweede variant legt de nadruk op het verbod om er met de auto over de brug te rijden. En het leek ons bij nader inzien duidelijker te communiceren dat de brug niet geschikt is voor autoverkeer. Vandaar dat we de borden hebben vervangen."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De burgemeester krijgt mogelijk meer bevoegdheden om op te treden tegen woonoverlast op Texel.Reageren!