Poms is één van de nieuwe films in Cinema Texel.
Poms is één van de nieuwe films in Cinema Texel. Foto: Filmfoto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

"Cheerleading" voor zestig jaar en ouder in Cinema Texel

Algemeen

Met onder meer nieuwkomers 'Poms' en 'Angrybirds 2' is er weer genoeg te beleven in Cinema Texel. Daarnaast kan men nog altijd terecht voor 'The Lion King' en 'Fast & Furious: Hobbs & Shaw'.

Pomps

Sun Springs is meer dan een bejaardengemeenschap, het is een luxe resort waar de straten vol staan met palmbomen, de lucht altijd blauw is en een privé-ambulance minimaal één keer per dag langskomt. Bewoonster Martha (Diane Keaton) verveelt zich stierlijk in het prachtige seniorenparadijs en besluit om daar verandering in te brengen door een cheerleading club op te richten voor vrouwen boven de 60.

Angry Birds:

De vete tussen de humeurige vogels en de gemene groene biggen krijgt in Angry Birds 2 een nieuwe wending. Als een nieuw gevaar afkomstig van het ijskoude Adelaarseiland zowel het Vogeleiland als het Biggeneiland bedreigt, besluiten Red (Eddy Zoëy), Chuck (Enzo Knol), Bomb (Murth Mossel) en Mighty Eagle (Frank Lammers) om Chucks zus Silver (Do) in te lijven en om samen te werken met biggen Leonard (Ruben Nicolai), zijn assistente Courtney (Pip Pellens), en zijn techneut Garry (André Dongelmans). De vogels en biggen sluiten een wapenstilstand en vormen samen een superteam om allebei hun eilanden te redden. In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Eddy Zoëy, Enzo Knol, Murth Mossel, Ruben Nicolai, Frank Lammers, Do, Soundos El Ahmadi, Olcay Gulsen, Pip Pellens, Andre Dongelmans, Diederik Jekel, Janice, Marieke Elsinga, Mattie Valk, Rico Verhoeven, John van den Heuvel, Maryam Hassouni, Bibi, Levi van Kempen, Annemarie Jung, Saar van de Zoete Zusjes, Imaani Oosterhuis en Irma Knol.

Het volledige filmprogramma:

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2