Afbeelding
Foto: Circus Renz Berlin

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Circus Renz Berlin: een feest voor jong en oud

Algemeen

De nodige verbazing op sociale media afgelopen weekend. Het circus was toch gespot en dit klopt. Van 1 tot en met 10 augustus zijn de voorstellingen van Circus Renz Berlin dagelijks te zien aan de Hallerweg, net buiten Den Burg.

Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom: hij wilde ook "de gewone mensen" amuseren en begon een eigen circus. Nu, 176 jaar later, komt de inmiddels achtste generatie Renz met een sprankelende nieuwe voorstelling naar Texel. De grote tent van Circus Renz Berlin staat van donderdag 1 tot en met zaterdag 10 augustus aan de rand van Den Burg aan de Hallerweg 26.

"Circus zoals het bedoeld is" en "een feest voor jong en oud", zeggen de mensen van Renz Berlin trots over hun eigen voorstelling. Ze hebben dezelfde droom als voorvader Ernst Jakob en dat betekent twee uur lang onbezorgd genieten, huiveren, verbazen en lachen om de verrichtingen van een keur aan internationale artiesten.

Met onder anderen de 18-jarige diabolotovenaar Ezra Veldman, die de harten van het Nederlandse televisiepubliek veroverde met zijn weergaloze optreden bij Holland Got Talent. Of wat dacht je van luchtacrobatiek? Heerlijk huiveren op hoog niveau. Vooral kinderen genieten onbekommerd van de kamelen, de ezel, de pony's en de donzige alpaca's. Bovendien beleeft Texel de wereldprimeur van de nieuwste act: The Amazing Arabs, drie temperamentvolle witte Arabieren op vier benen.

"Spannender én spectaculairder dan ooit", oordelen de medewerkers zelf. Leuk is ook dat ze liefhebbers van harte uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij de opbouw van het circusdorp en kennis te maken met de familie.

Van 1 tot en met 10 augustus is er nabij Den Burg iedere dag een voorstelling, aanvang 19:00 uur, en op dinsdag en donderdag tevens om 16:00 uur.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 18 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15