Hugo Groothuis en Elda Panoto
Hugo Groothuis en Elda Panoto

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Panoto en Groothuis clubkampioen Strokeplay

Sport

Elda Panoto en Hugo Groothuis zijn op golfbaan De Texelse strokeplay clubkampioenen 2019 bij de dames en heren geworden.

Elda Panoto en Lot van Schelt, de clubkampioene van vorig jaar, hebben na twee dagen spelen ieder 199 slagen en dus komt er een play-off aan te pas, te beginnen op de par 4 eerste hole. Na twee goede afslagen slaat Van Schelt met haar tweede slag de bal vlak achter de green terwijl Panoto wel de green vindt, maar een lange put overhoudt. Van Schelt besluit te putten, maar slaat te hard en Panoto heeft na haar eerste put nog ongeveer anderhalve meter over voor par, toch lastig onder het toeziend oog van een dertigtal omstanders. De kampioene van 2018 mist voor par en dan laat Panoto zich de kaas niet meer van haar brood eten, par en kampioen.

Bij de mannen, met een vijftal kanshebbers, heeft de runner-up van vorig jaar, Hugo Groothuis na de eerste dag drie slagen voorsprong op Floris-Jan Zwaag en Herbert de Geer die ieder in 80 slagen rond gaan. Antoine Kersten volgt met 81. Kevin van Zuilekom, de kampioen van 2018, stelt met 87 slagen teleur en zal vrijwel zeker zijn strokeplay titel niet kunnen prolongeren. Kunnen De Geer en Zwaag zondag het 14-jarige talent Groothuis onder druk houden of weet Kersten, startend in de een na laatste flight, zijn ritme te vinden? Nee, Kersten haakt met 87 af en de winnaar komt dus uit de laatste flight.

Op hole 1 maakt Zwaag meteen birdie tegenover een par voor Groothuis en even gloort er hoop voor de boomlange hoteldirecteur. De Geer begint met bogey, pakt weliswaar een slag terug op lastige tweede hole, maar kan verder niet het beste uit zich naar boven halen.

Groothuis is cool en onverstoorbaar en heeft een fantastische techniek; driver, ijzers, bijna alles recht en strak en putten kan het jeugdlid van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) ook als de beste. En als hij middels een 'super-chip' op de par4 11-de uitholed voor birdie is het verschil tussen hem en Zwaag zes slagen. De laatste begint langzaam de focus te verliezen en slaat zijn bal op de par5 13-de de hoge rough in. Het pleit is beslecht. Zwaag komt aan de meet in 83 slagen, zeven meer dan Groothuis en wordt met een totaal van 163 slagen tweede. Groothuis gaat rond in 76 slagen en wordt met een totaal van 153 slagen de meer dan terecht clubkampioen strokeplay 2019 en zal nog vele jaren de te kloppen man zijn op De Texelse.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 14 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 17 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5