Afbeelding

Zomer bij Ecomare

Algemeen

Bij Ecomare staan weer een hoop leuke, interessante en bijzondere activiteiten op stapel deze zomer! Het zeelaboratorium is open en er staat een medewerker met de strandvondstenkar in het museum. In de Walviszaal wordt verteld over de aangespoelde walvissen. Bijzonder zijn de creatieve activiteiten, braakballen pluizen en anatomische lessen.

Anatomische les
De anatomische lessen vinden elke dinsdag van 14.00-14.30 plaats, behalve 20 augustus. De biologen van het centrum bespreken dan de kenmerken van een dier, van binnen en van buiten. Ter plekke nemen ze de scalpel ter hand om het dode dier te ontleden. De ene keer is het een vogel, de andere keer een grote vis. Net wat er beschikbaar is. Op dinsdag 16 juli komt de op Texel dood gevonden jonge vos op de snijtafel te liggen. Alles is op een scherm te volgen, zodat iedereen het goed kan zien.

Braakballen pluizen
Uilen spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Het zijn veelal flinke vogels die 's nachts actief zijn. Ze vliegen geruisloos en worden maar weinig gezien. Bovendien zijn ze heel herkenbaar met hun naar voren gerichte ogen en ronde kop. Door braakballen van uilen te bekijken, kom je meer te weten over deze bijzondere vogels. Op 17 en 31 juli en 14 en 28 augustus kunnen bezoekers van Ecomare 's middags een braakbal uitpluizen. Aan de hand van de muizenkaakjes is te achterhalen welke soorten muizen de uil gegeten heeft.
Inloopatelier
Op vier woensdagen in de zomer is het inloopatelier in het restaurant van Ecomare geopend. Onder begeleiding kunnen kinderen én volwassenen afwisselend een (fantasie)zeedier van stof maken of een zogenaamd Texelpotje. Een leuke herinnering om mee naar huis te nemen!

Kijk in de agenda
De dieren zijn voor de meeste mensen de eerste reden om naar Ecomare te gaan: de zeehonden, bruinvissen en dieren in het Zeeaquarium. De tentoonstellingen en de extra activiteiten geven het bezoek meer inhoud en zorgen ervoor dat mensen vaak veel langer blijven dan ze hadden ingeschat. Neem dus de tijd voor een bezoek aan het centrum en kijk vooraf op ecomare.nl in de agenda om te zien welke activiteiten er zijn.


 

Afbeelding
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7