Logo texelsecourant.nl

"Doe plastic afval in een plastic zak"

De gemeente heeft een algemeen verzoek gedaan om plastic afval voortaan verpakt in plastic zakken in de container te stoppen.

Plastic afval mag nu gewoon los in de container worden gedaan, maar het komt volgens de gemeente regelmatig voor dat het plastic afval bij het legen van de containers alle kanten uit waait. Dat is vooral het geval bij harde wind.

"Het kost de vuilnismannen vervolgens veel moeite om al het plastic weer te verzamelen." Volgens de gemeente bestaat ook het risico dat containers voor plastic bij harde wind open waaien, waardoor het losse afval eveneens alle kanten uitgaat.

Er zijn speciale plastic zakken beschikbaar om het plastic afval in te stoppen. Die zakken zijn gratis verkrijgbaar bij alle supermarkten op het eiland. De speciale zakken zijn transparant, zodat duidelijk te zien is dat er alleen plastic, blik en drankkartons in de zak zitten.

De gemeente heeft ook meteen laten weten dat kapotte rolcontainers voor plastic afval gratis worden gerepareerd als ze stuk zijn. Het is voor de vuilnismannen lastig werken als ze kapotte containers moeten legen. Verzoeken voor reparaties kunnen bij de gemeente worden gedaan.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!