Ruben Hein, een van de artiesten op Jazz on the Waves.
Ruben Hein, een van de artiesten op Jazz on the Waves.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Coryfeeën op Jazz on the Waves

Cultuur

Trompettist Eric Vloeimans, pianist Michiel Borstlap, zanger Ruben Hein en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest doen eind juni mee aan de nieuwe editie van Jazz on the Waves in Den Hoorn.

De organisatie van het jazzfestival heeft daarmee opnieuw een aantal coryfeeën uit de Nederlandse jazzwereld naar Texel weten te krijgen. Jazz on the Waves wordt gehouden van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juni in dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn.


Eric Vloeimans, een van Nederlands populairste en meest veelzijdige trompettisten, staat donderdagavond 27 juni op het podium van De Waldhoorn. Hij komt wederom met een collega-muzikant naar het festival. Zijn unieke melodische improvisatiestijl op trompet vloeit volgens de organisatie tijdens het optreden samen met de warmbloedige tango van de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal, de vaste pianist van het Carel Kraayenhof Ensemble. De twee brengen een ode aan het warme zuiden.


Vrijdagavond 28 juni staat pianist Michiel Borstlap centraal op Jazz on the Waves. Hij is evenmin een onbekende voor het festival. Volgens de organisatie is hij een solist met een grote staat van dienst, die een internationale reputatie heeft opgebouwd als virtuoze pianist. Borstlap mengt jazz met klassieke en eigentijdse invloeden. Hij vertelt met zijn piano verhalen van verlangen naar vriendschap en liefde, naar zijn dochter en naar de groove van het leven.


Ruben Hein staat zaterdagavond 29 juni op het podium. Hij wordt alom geroemd om zijn warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Hein treedt op met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, het enige landelijke jazzproject voor jonge, startende professionals van maximaal 25 jaar oud. Ze zijn onlangs door 30.000 collega-muzikanten bekroond met de Zilveren Notenkraker als smaakmaker op de muziekpodia.

Alle optredens beginnen om 20:30 uur. Kaarten voor Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal kosten €25,-, voor Michiel Borstlap €20,- en Ruben Hein en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest €25,-. Een passe-partout voor de drie avonden kost €60,-

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 47 minuten geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11