Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

"Verwarmde bushokje bij station Den Helder weer terug"

Politiek

Het verwarmde wachthokje bij het station in Den Helder weer terug. Daarop dringen de Texelse fracties van GroenLinks, Texels Belang en VVD aan in de motie "Geen gekleum meer tussen trein en boot".

"De treinen van de NS rijden volgens een schema dat niet goed aansluit op de boottijden (en daarmee dus ook niet op de bus naar de boot). Aankomst in Den Helder is altijd een paar minuten voor het half of een paar minuten voor het hele uur. De bus vertrekt om 11 minuten over het hele uur. De wachttijd kan variëren van een half uur tot in het ergste geval 3 kwartier (!).

En dat wachten kan alleen buiten: er is geen overdekte of beschutte wachtruimte voor hen beschikbaar. Met mooi, droog weer is dat geen probleem, maar met koud weer of regen (en dat is verrassend vaak) staan reizigers –van jong tot oud- te verkleumen voor het Connexxiongebouwtje, nabij het station.

Wij denken dat dat anders kan: er is namelijk het Connexxionhokje (dat in vroegere tijden ook de functie van wachtruimte had, volgens ons). Dat biedt kansen voor de oplossing van dit probleem: droog en warm kunnen wachten op de bus naar de boot zou de treinende Texelaars enorm helpen. Maar misschien zijn er ook andere mogelijkheden, op of nabij het NS-station.

De partijen roepen het Texelse college van b en w op in gesprek te gaan met Connexxion en de NS en er bij hen op aan te dringen het wachthokje met verwarming weer in gereedheid te brengen. "Wanneer dit niet mogelijk is met hen te gaan filosoferen over een mogelijke andere oplossing voor de Texelse reizigers."

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1