Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Prokart wedstrijd op Texel

Sport

Op het kartcircuit aan de Akenbuurt wordt zondag 23 juni een 2-uur endurance Pro Kart wedstrijd plaatsvinden op het kartcircuit in Den Burg. 's Ochtends is er gelegenheid om te trainen, om 12.00 uur zal de start plaatsvinden.

De organisatie is in handen van Pro Kart Nederland en de MAB club. Er zullen zo'n 10 tot 15 teams aan de start verschijnen, waar de coureurs in 2 uur tijd zoveel mogelijk rondjes moeten afleggen. Het is verplicht om minimaal 3 pitsstops (coureurs wissels) te maken, waarbij één pitsstop getankt zal moeten worden. Er zijn deelnemende teams uit het gehele land, maar ook Texel is goed vertegenwoordigd met 5 duoteams. Eén van de organisatoren is Peter Koorn 'wij rijden jaarlijks zo'n 6 wedstrijden op het circuit in Lelystad, dat zijn wedstrijden van 3 uur in teamverband. Het is leuk om de coureurs ook eens uit te nodigen op ons circuit op Texel om de strijd aan te gaan. De baan op Texel is wel iets korter, vandaar 2 uur en iets minder teams tegelijkertijd op de baan'. Publiek is van harte welkom om de strijd te aanschouwen. Toegang is gratis.

Kartclub Texel

Karten is weer immens populair , mede dankzij het succes van Max Verstappen in de Formule 1. De kartclub op Texel, onderdeel van de MAB club, is springlevend en in 2 jaar tijd uitgegroeid tot een kleine 50 leden. Iedere zondag rijden de Texelse leden hobbymatig op het circuit in Den Burg. De jeugd krijgt les van Kartschool Texel (Wouter Kuip) voordat ze zelfstandig de baan op mogen. Volwassenen rijden allemaal in zogenaamde prokarts, een betaalbare kart zodat het voor iedereen betaalbaar blijft. Door de gelijke karts is de spanning des te groter en komt het aan op stuurmanskunst. 

Voor meer informatie: https://www.prokartnederland.nl/Racedata/23-juni-2019 en www.mabclub-texel.nl

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden 1
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15