Logo texelsecourant.nl
Juli 2018: De brandweer houdt de jeugd koel tijdens de hitte waar Bouwdorp onder zucht.
Juli 2018: De brandweer houdt de jeugd koel tijdens de hitte waar Bouwdorp onder zucht. (Foto: Jeroen van Hattum)

Inschrijving Bouwdorp start woensdag

Voor Bouwdorp 2019  van 15 t/m 19 juli en van 22 juli t/m 26 juli start de inschrijvingen woensdag 19 juni 

Om 14.00 uur gaat het formulier online op www.young4ever.nl en kunnen kinderen worden ingeschreven.

Nieuw dit jaar is dat direct moet worden betaald via Ideal. "Wanneer u kind(eren) definitief zijn ingeschreven ontvangt u binnen enkele dagen een bevestigingsbrief via het opgegeven emailadres met daarin meer informatie."

Week 1 is van 15 t/m 19 juli en week 2 is van 22 juli t/m 26 juli. Bouwdorp is voor Texelse kinderen van 6 jaar t/m groep 8 van de basisschool. Deelname aan één van de bouwdorp weken kost € 50,00 p.p. (incl. eten + disco op de donderdag!)

Op bouwdorp wordt met de kinderen een dorp van hout gebouwd met als thema dit jaar:

Jungle. Er wordt niet alleen gebouwd, maar er worden ook spelletjes gedaan, geknutseld en muziek gemaakt. Op donderdag mogen de ouders komen kijken (14:30 -15:30 uur) naar de bouwwerken die de kinderen hebben gemaakt en kunnen de kinderen 's avonds blijven eten. Tot slot is er die dag nog een coole disco.

Mensen en/of bedrijven die materialen (mooi timmerhout, pallets, verf, knutselspullen, kleden, schmink, verkleedkleren etc.) willen sponsoren aan bouwdorp en/of spullen hebben rondom het thema "Jungle" kunnen de kinderen daar heel blij mee maken. De materialen kunnen aan de kinderen meegegeven worden tijdens de bouwdorp weken of u kunt contact opnemen met Sandra van de Water via mail sandra@young4ever.nl.

Toelage voor kinderen

Huishoudens met een laag inkomen en één of meer schoolgaande kinderen kunnen voor deelname aan bouwdorp bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente Texel. (Bekijk toelage maatschappelijke participatie op de website van Gemeente Texel.) De kosten moeten niet uit andere bron kunnen worden verkregen.

Informatie hierover kunt u krijgen bij Gemeente Texel (tel:140222).

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!