Logo texelsecourant.nl
Ed de Bruijn met zoon Mike tijdens de laatste airshow op Texel.
Ed de Bruijn met zoon Mike tijdens de laatste airshow op Texel. (Foto: Jeroen van Hattum)

Hoge onderscheiding voor Ed de Bruijn

Ed de Bruijn, directeur van Texel Airport, heeft tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel een hoge onderscheiding gekregen.

Hij werd door Dennis Luyt, commandant van de Luchtstrijdkrachten, onderscheiden met het Ereteken voor Verdienste, een ministeriële onderscheiding van het ministerie van Defensie.

De Bruijn kreeg het Ereteken voor Verdiensten voor al zijn inspanningen voor de luchtmacht. Hij organiseert naast het werk onder meer al jaren grote vliegshows, zo ook de vliegshow die afgelopen weekend in Volkel werd verzorgd. Daar kwamen 240.000 mensen op af.

De Commandant Luchtstrijdkrachten prees De Bruijn als kartrekker van vele Luchtmachtdagen. Hij noemde hem een begrip in het internationale Air Display circuit en omschreef hem als iemand die zijn netwerk op uitzonderlijke wijze benut voor het organiseren en veilig uitvoeren van vliegshows tijdens vele edities van de Luchtmachtdagen.

Luyt verwees naar andere grote events in de lucht, zoals de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 en de viering van 100 jaar luchtvaart waarbij KLM samen met F-16's een spectaculaire flyby boven Amsterdam maakte. De generaal van de Koninklijke Luchtmacht noemde De Bruijn ook een dierbare vriend van alle Luchtmachters en een heel fijn mens met een enorm groot hart die veel voor de luchtmacht heeft betekend.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!