Logo texelsecourant.nl
Artex' oudste leerlinge: Aja Coutinho.
Artex' oudste leerlinge: Aja Coutinho. (Foto: Leonie Hoever/Artex)

60-jarig Artex presenteert jubileumboek

"Mijn Artex – 60 jaar kunsteducatie op Texel" is de titel van het boek dat Artex - centrum kunst, cultuur en educatie - zaterdag 22 juni om 18:30 uur presenteert in Het Glazen Paleis.

In het boekje vertellen (oud-)leerlingen en docenten over 'hun' Artex. Aan het woord komen bijvoorbeeld Pinie Marinus, Hein Wiedijk, Loes Bakker, Myrthe Rump en Cecilia Pels. Het boekje bevat liefst 21 interviews.

Artex-directeur Sander Boschma reikt het eerste boekje uit aan Artex' oudste leerlinge: Aja Coutinho. Aja komt ook zelf aan het woord in het boek. Een citaat uit het interview: "Aja moet wel bekennen dat ze als overbuurvrouw vroeger soms klaagde over geluidsoverlast. "Patiënten in de wachtkamer ergerden zich als er gezang of muziek door de ramen waaide. Dan ging ik zeggen dat het wat zachter moest. Maar nu vind ik dat heerlijk. Het is mijn Artex."

De feestelijke presentatie wordt muzikaal opgeluisterd door de Chansonnières.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!