Logo texelsecourant.nl
De woonruimte aan de Slingerweg voor studenten aan de Texel Academy wordt uitgebreid.
De woonruimte aan de Slingerweg voor studenten aan de Texel Academy wordt uitgebreid. (Foto: Jeroen van Hattum)

Subsidie en uitbreiding huisvesting Texel Academy

De gemeente stelt de gemeenteraad voor om Stichting Texel Academy ook voor het schooljaar 2019 – 2020 een subsidie van €65.000 te geven.

Daarnaast krijgt Texel Academy tijdelijk een perceel grond aan de Slingerweg in bruikleen voor de plaatsing van 20 extra woonunits of 10 woonunits met twee slaapkamers (naast de 20 woonunits van Stichting Woontij) voor de huisvesting van leerlingen. De Koks- en Gastheer/ Gastvrouwopleiding 2019 – 2020 is een vervolg op de pilot eenjarige MBO2-koksopleiding van afgelopen schooljaar.

Met de oprichting van Texel Academy hebben de Texelse ondernemers de handen ineen geslagen om het groeiend personeelstekort op het eiland terug te dringen. De werkgevers willen op deze manier investeren in arbeidskrachten die het Waddeneiland zo hard nodig heeft. Texel Academy biedt leerlingen een bijzondere horecaopleiding en bovendien betaalbare woonruimte en baangarantie.  Voor de aantrekkelijkheid van de opleiding is het belangrijk dat er woonruimte beschikbaar is voor een huur die in verhouding staat tot de beperkte middelen van leerlingen. Voor het schooljaar 2019 – 2020 gaat Texel Academy uit van 40 reguliere leerlingen: 20 gastheer/gastvrouw en 20 koks in de leeftijd van 18 – 28 jaar. Ervaring elders in het land leert dat het opzetten van een bestendige (reguliere) opleiding een zaak is van lange adem. De gemeente wil dit initiatief graag ondersteunen.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!