Logo texelsecourant.nl
Het nieuwe fietspad bij de PH-zanddijk, gezien in de richting van Oudeschild.
Het nieuwe fietspad bij de PH-zanddijk, gezien in de richting van Oudeschild. (Foto: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuwe paden PH-zanddijk geopend

Het nieuwe wandelpad en fietspad langs de PH-zanddijk zijn sinds afgelopen maandag open voor publiek.

Dat heeft Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laten weten. Het drie kilometer lange fietspad voert van het NIOZ via het nieuwe duingebied en via de kruin van de bestaande PH-dijk naar Ceres.

Het fietspad is volgens het hoogheemraadschap bereikbaar via de dijkopgang aan de Rede ten noorden van 't Horntje en de dijkopgang ter hoogte van natuurgebied Ceres (bij de plek waar het Wolkersmonument heeft gestaan).

Vanaf Ceres is het mogelijk via het wandelpad door de duinen te lopen. Het wandelpad sluit aan bij het ommetje rondom natuurgebied Ceres.

Met de openstelling van de paden is de oplevering van het nieuwe gebied weer een stap dichterbij gekomen.

Er wordt nu nog een vogeluitkijkpunt in het nieuwe gebied gerealiseerd. Dat gebeurt tijdens de zomermaanden, het nieuwe uitkijkpunt wordt bereikbaar via het wandelpad.


Maquette van het toekomstige betonnen uitkijkpunt van een paar jaar geleden. Het uitkijkpunt wordt vijftien meter lang, drie meter breed, wordt gerealiseerd op een brede paal en krijgt kijkgaten, zodat bezoekers het nieuwe gebied kunnen bekijken zonder dat de vogels in het nieuwe gebied worden verstoord.

Bedoeling is dat de realisatie van de nieuwe PH-zanddijk begin september wordt opgeleverd.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ieder dorp zou een toeristisch informatiepunt moeten krijgen.Reageren!