Logo texelsecourant.nl

Literatuurlezing over P.C. Hooft in de bibliotheek

  Literatuurlezing over P.C. Hooft 

Op donderdag 20 juni is er om 19.00 een lezing in de bibliotheek verzorgd door Liesje Schreuders van Bureau Boeiend. 

Pieter Corneliszoon Hooft is een van de beroemdste Nederlandse dichters uit de Gouden Eeuw. Naast gedichten schreef hij ook toneelstukken en geschiedkundige werken. KopGroep Bibliotheken en Artex Kunstenschool hebben Liesje Schreuders van Bureau Boeiend uitgenodigd om over hem te komen vertellen. 

De "Hooft-Poeet van all die Hollandt baerde" noemde Huygens hem; "Prins der dichters" is zijn bekendere bijnaam. P.C. Hooft, burgemeesterszoon uit Amsterdam, drost van Muiden, echtgenoot en minnaar van vele vrouwen, geldt als één van de grootste en belangrijkste grondleggers van de (pre)moderne Nederlandse literatuur én cultuur. Ook is hij bekend van de P.C. Hooftprijs én niet te vergeten van de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. 

Maar... wie was deze Pieter Corneliszoon Hooft? Wat schreef hij en waarom? Wat betekende zijn liefde voor het Zuiden voor de dichtkunst? Hoe zagen Amsterdam en Noord-Holland eruit in zijn tijd? Waarom verbleef hij eigenlijk in dat middeleeuwse Muiderslot? En wie was "mijn lief, mijn lief, mijn lief" aan wie hij zoveel mooie regels wijdde? 

In deze lezing krijgt u op deze en andere vragen antwoord. Bovendien krijgt u de kans om aandachtig en gezamenlijk de vinger te leggen op Hoofts rijke taal en verbeelding. U zult zien dat de Renaissance-taal van de Gouden Eeuw (opnieuw) voor u gaat leven! 

De toegang is € 10.00 aanmelden kan via de website kopgroepbibliotheken.nl . 

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

e gemeente moet strenger handhaven op eigenaren die de stront van hun hond niet opruimen.



Reageren!