Logo texelsecourant.nl
Tuur Elzinga in het Financieel Dagblad.
Tuur Elzinga in het Financieel Dagblad. (Foto: Financieel Dagblad)

Oud-Texelaar voorop in strijd bij pensioenen

Hij was afgelopen week bijna niet te missen in de media; zodra het over de pensioenen ging, kwam oud-Texelaar Tuur Elzinga aan het woord.

Het Financieel Dagblad besteedde donderdag twee pagina's aan de hoofdonderhandelaar en vice-voorzitter van de FNV die in 1969 als zoon van Hennie en Margaret Elzinga op Texel werd geboren en op het eiland opgroeide.

Beschreven wordt hoe Elzinga graag de strijd aangaat met anderen om doelen te behalen, maar tegelijkertijd ook oog heeft voor goede verhoudingen met de mensen met wie hij strijd voert.

Beschreven wordt eveneens hoe vroeger hij op de RSG in Den Burg al graag de discussie met de leraren aanging, maar tegelijkertijd ook goede cijfers haalde. 

Oud-Texelaar en jeugdvriend Erik van Bruggen vertelt in het verhaal hoe hij en Tuur vroeger door de duinen dwaalden en ooit nog een Texelse jongerenafdeling van de Socialistische Arbeiderspartij oprichtten. 

Van Bruggen werd later actief voor de PvdA, was ooit kandidaat-voorzitter en medewerker van Wim Kok en Felix Rottenberg, Elzinga zat negen jaar voor de SP in de Eerste Kamer.

De oud-Texelaar kwam in 2017 in het dagelijks bestuur van de FNV en was de afgelopen twee jaar nauw betrokken bij de pensioenonderhandelingen waarover afgelopen week een principe-akkoord werd bereikt. Dat wordt komende week in een referendum aan de leden van de FNV voorgelegd.


Tuur Elzinga in het Financieel Dagblad.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!