Afbeelding
Foto: organisatie

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Wittes winnen Familietoernooi

Sport

De familie Witte heeft voor de derde keer op rij het Familietoernooi voor voetballers gewonnen. Dat gebeurde na een spannende strijd, die op Hemelvaartsdag op het ZDH-veld werd uitgevochten. Er deden opnieuw maar drie teams mee, toch was de 28ste editie van het toernooi een succes. Het spelpeil leek wel hoger dan anders, de zon scheen en de talrijke supporters vermaakten zich uitstekend.

Dankzij knap uitgespeelde doelpunten van Kenny Witte en Myren Helleman versloegen de Wittes in de openingswedstrijd de familie Van Heerwaarden met 2-0. Tegen de Boogaards kwamen de Wittes vervolgens al snel op 2-0. Beide doelpunten werden gescoord door de talentvolle Djen van der Struis. Daarmee leek het pleit al vroeg beslecht, maar de Boogaards knokten zich terug en kwamen met twee machtige kopballen van Bart Boogaard (beide keren uit een corner) weer op gelijke hoogte.

In de derde wedstrijd – tussen de Boogaards en Van Heerwaardens – moest de beslissing vallen. Bij een zege met meer dan twee doelpunten verschil zou de toernooizege naar de Boogaards gaan. Die bleken hun kruit echter al te hebben verschoten, want tot opluchting van de vol spanning toekijkende Wittes bleken het juist de Van Heerwaardens die door een doelpunt van de razendsnelle Jelle Wetenkamp aan het langste eind trokken.

Bij de prijsuitreiking mocht debuterend coach Marcel Witte de grootste beker en de wisselbeker in ontvangst nemen. Toernooiorganisator Gerard Veeger bedankte de scheidsrechters Frank de Grave en Hank Witte én sprak de hoop uit dat volgend jaar ook andere families een team afvaardigen, zodat de traditie nog maar lang mag blijven voortbestaan

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 1 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 21 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 23 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2