Logo texelsecourant.nl
Griezelen bij Ecomare
Griezelen bij Ecomare

De spannendste uitjes van Texel

  Aankondiging

Deze herfstvakantie zijn Ecomare en Museum Kaap Skil de twee spannendste uitjes van Texel. Ecomare staat in het teken van griezelen en bij Kaap Skil gaat het over avonturen op en onder water. Met een combikaart kunnen beide musea bezocht worden tegen flinke korting. In de agenda's op de websites van de musea staat het volledige dagprogramma. 

Kwallen, krabben, haaien, spinnen en wormen worden door veel mensen eng gevonden. Zij  griezelen bij het idee zo'n dier op te pakken of tijdens het zwemmen tegen te komen. Ecomare heeft zich ten doel gesteld de griezels te ontmaskeren. Ontdek hoe mooi en bijzonder ze zijn tijdens de griezelspeurtocht en in het griezellaboratorium. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er nog veel meer activiteiten zoals skeletten stempelen, braakballen pluizen en poppentheater. Het volledige dagprogramma is te vinden op ecomare.nl/agenda.

Zeelui, jutters en wrakduikers spreken enorm tot de verbeelding. Ze zitten vol stoere verhalen en brengen de mooiste vondsten mee naar huis. In Museum Kaap Skil zijn prachtige opgedoken en gejutte voorwerpen te zien. Regelmatig worden er nieuwe vondsten naar het museum gebracht; de conservator heeft het er druk mee. Tijdens de activiteit 'Help de conservator' ontdekken kinderen wat zijn werk inhoudt. Het herfstvakantie-programma van Kaap Skil zit vol verhalen en demonstraties, maar kinderen kunnen ook zelf aan de slag bij het scheepsvlag naaien, jutkunst maken en de knoopknutsels. Het volledige dagprogramma staat op kaapskil.nl/agenda.

Bij de kassa en op de websites van beide musea is een combiticket te koop. Deze kost voor volwassenen € 17,50, kinderen betalen € 12,50. 

Kaap Skil Museum
Kaap Skil, museum van jutters & zeelui neemt je mee in het verleden van de Texelse stranden en omliggende zee.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!