v.l.n.r. Floris-Jan Zwaag, Anita Hiemstra, Peter op de Beek
v.l.n.r. Floris-Jan Zwaag, Anita Hiemstra, Peter op de Beek

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Hoogvliegers bij Rabobank Maandbeker

Aankondiging

Het blijft voor iedere golfer een ongrijpbaar fenomeen. De ene dag speel je de sterren van de hemel om een volgende keer weer volledig gedesillusioneerd de stokken op te bergen.

Deze Rabobank maandbeker kent een paar hoogvliegers. Peter op de Beek, voorlopig toch echt de te kloppen man in categorie 3, speelt vandaag weer 49 stableford punten bij elkaar en dus 10 punten van zijn handicap. Van 54 naar 40 vorige maand, en nu rond de 30, kijk, dat schiet op. Al moest Op de Beek er echt voor knokken want de concurrentie in de vorm van Lex Koelmans zit hem op de hielen. Koelmans loopt een geweldige 47 punten en baalt terecht een beetje dat het nog niet genoeg was. Maar hij zal vast trots zijn op zijn nieuwe handicap, 22.8.

Een derde plaats voor Willem van Tatenhove (37), de late inschrijver met een prima resultaat.

Anita Hiemstra zit al stilletjes te stralen in een hoekje van het terras als de aap uit de mouw komt. Hiemstra, manager van De Texelse Golfbaan, loopt misschien wel haar beste ronde ooit, 90 bruto, en veegt het hele veld in categorie 2 aan met een dikke 42 punten. Handicap naar 16.5, dat komt al aardig in de buurt van categorie 1. Je bent elke dag op de baan Anita, ga ervoor!

Agnes van Rijkom (34) mist ondanks het zonnetje haar gulle lach vandaag, maar niet de wedstrijdmentaliteit, 2de plek. Allemaal dames hier als Marijke de Beer-Dogger (32) het podium completeert.

De Strokeplaywedstrijd in categorie 1 blijkt weer alle kanten op te schieten. Een mooi rijtje birdies als verwacht, maar ook een golfer die ietwat sip constateert over 2 holes 23 slagen nodig te hebben gehad. Tja, maak dat maar weer eens goed. Overigens hulde dat de rug gewoon recht bleef en bijna binnen de buffer de dag wordt uitgespeeld.

Bovenin de bekende namen van de competitiegolfers. Antoine Kersten op 3, brutorondje 80, hij mag er maar 5 aftrekken voor een netto 75. Kevin van Zuilekom op 2, bruto 82, hij laat het liggen op hole 16 met een triple bogey. En dat is nu net de hole waar Floris-Jan Zwaag met een soepele chip een birdie noteert. Zwaag heeft eigenlijk een rare dag als hij na de eerste 4 holes al 2 dubbel bogey's verder is. Hij blijft vervolgens de hele dag de bal op de green slaan, om dan de birdie put te missen. Maar met een hele hoop par's kom je ook een eind, in dit geval bruto 80, hij krijgt 8 slagen mee, netto 72, precies de handicap, en de winst in de Rabobank Maandbeker.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2