Foto: moodadventures
Foto: moodadventures

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Lokale chefs schitteren tijdens Film Food Event in Cinema Texel

Aankondiging

In cinema Texel wordt 31 januari het derde Film Food Event gehouden. Na de documentaire 'Fucking Perfect' van Sergio Herman en de kaskraker 'Burnt', zal Cinema Texel dit keer in het teken staan van Noma. Ook wel bekend als het beste restaurant ter wereld.


De televisieprogramma's reizen de pan uit, samen eten is het nieuwe uitgaan en de ontwikkelingen in de culinaire wereld zijn eindeloos. Want, food is hot! De organisatie, in handen van Zsa zsa zsu Eventmanagement en Cinema Texel, wil de bezoeker graag kennis laten maken met de documentaire; het verhaal, de uitdaging, de opoffering, de ingrediënten, de gerechten. De documentaires 'My perfect storm' en 'Ants on a shrimp' omlijst met acht verschillende gerechtjes, bieden een complete culinaire avond met inhoud.

Noma

Noma, gevestigd in Kopenhagen, is al vier keer bekroond met de titel 'Beste restaurant ter wereld' en telt twee Michelinsterren. Chef-kok René Redzepi heeft veel ervaring opgedaan in restaurants over de hele wereld. Maar bij Noma proef je gerechten uit de New Nordic Kitchen, waar ingrediënten uit de omgeving de boventoon voeren. "Iets dat wij op Texel natuurlijk omarmen. Het is uniek is dat we deze documentaires op Texel kunnen zien. En het is helemaal uniek is dat beide op één avond te zien zijn. Dat in combinatie met acht van Texels beste koks is een avond die je niet wilt missen", vertelt Jongeneel, eigenaresse van Zsa zsa zsu.


Lokale chefs

De gerechtjes zijn geïnspireerd op de gerechten en technieken uit de documentaire. Bezoekers kunnen genieten van Texels lokale chefs en hun kookkunsten. Zo heeft het Film Food Event zich verzekerd van de volgende deelnemers: Bij Jef, Visrestaurant 't Pakhuus, Vincent Eilandkeuken, Restaurant Bos & Duin, Smakelijk & Meer, Anneke's Kitchen, CharpFood.tx en de Texelse Chocolaterie.

Op 31 januari is iedereen vanaf 17:00 uur welkom. De avond eindigt rond 22:00 uur. Bezoekers krijgen de twee documentaires te zien en acht verschillende gerechtjes. Kaarten á € 39,50 zijn online te bestellen via www.cinematexel.nl. "Omdat de eerste twee edities snel uitverkocht waren, raden wij u aan op tijd uw kaarten te bestellen", besluit Jongeneel.

Afbeelding
Dwaalgast bij de ijsbaan Algemeen 16 uur geleden 26
Afbeelding
Texelse Bierbrouwerij doneert €10.364,- aan Texelse Vuurtoren Algemeen 17 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe locatie voor Kerstconcert Artex Wereldkoor en Folky Vibes Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Sint op toeristische toer Algemeen 27 nov., 16:40 1
Afbeelding
Denise Betsema op de weg terug Algemeen 27 nov., 12:17 5
Afbeelding
Dorpsbezoeken Sinterklaas niet zonder slag of stoot Algemeen 26 nov., 13:30
Afbeelding
Goede Doelen Sint brengt cadeau mee voor kinderboerderij Algemeen 26 nov., 11:12
Afbeelding
De lezersfoto - Uit koers Algemeen 26 nov., 08:30