Logo texelsecourant.nl
Tropische danseressen in de straten van De Koog.
Tropische danseressen in de straten van De Koog.

Traditionele seizoensafsluiter opgefrist

  Aankondiging

In het laatste weekend van augustus staat in De Koog het Tropical Sea Festival op het programma. Twee dagen lang is de badplaats in tropische sferen. De 33-ste editie moet het evenement zijn oude elan teruggeven. De organisatie is er klaar voor.

Het festival leek de afgelopen jaren misschien iets ingedut, hetgeen ook de organisatie was opgevallen. Er is dan ook fors geïnvesteerd om er een groot succes van te maken. Tropical is in handen van stichting Horeca Evenement De Koog (H.E.K.) in samenwerking met Zsa Zsa Zsu van Valerie Jongeneel. Nieuw op het festival zijn een zevental Texelse foodtrucks die vanaf de opening, vrijdag om 12.00 uur op diverse plaatsen in de Dorpsstraat staan. "Zij maken tropische gerechten en hierdoor bijt het de horeca niet. Maar niet alleen de foodtrucks moeten bijdragen aan een geweldig feest. De aankleding is verbeterd, er is overdag meer te doen en de tien horecagelegenheden hebben zowel vrijdag als zaterdag prachtige acts", vertelt Jongeneel. Tropical begint zowel vrijdag als zaterdag om 12.00 uur en duurt traditiegetrouw tot in de late uurtjes. "De meeste foodtrucks staan er tot een uur of tien, een paar langer. De bands beginnen rond 22.00 uur met spelen. De hele dag zijn er op straat dancebattles, zijn er kinderactiviteiten, is er een vuurspuwer, is er een brassband en natuurlijk ontbreken ook de danseressen niet. Er zijn dit jaar nieuwe danseressen waar we volgens Jongeneel een hoop van mogen verwachten. Ook zijn de voormalige dansers van Dino-show aanwezig .

Voor iedereen

"Het is belangrijk dat het een feest voor iedereen wordt. Daarom zijn dit jaar ook de winkels er in betrokken. Zij hebben allemaal tropische aanbiedingen", legt Jeroen van Rossum van H.E.K uit. Tropical is toegankelijk voor alle leeftijden. Al moeten bezoekers onder de 25 wel even een bandje halen bij het uitgifteloket naast café Geen Idee.

De deelnemende restaurants/ cafés zijn De Wijsneus, Onder de pomp, Bilder, Eigeweis, Geen Idee, Eetcafé 't Plein, Talk of the Town (nieuwkomer), De Jutter, Babbels en Sjans. Op het programma staan onder meer acts als Jodi Bernal (De Wijsneus) Swarte Sjonnie (Geen Idee), Piano House (De Jutter), K'Ribe ( 't Plein) en Exobeat (Sjans). In  Bilder is er Texelse inbreng met How we roll. Het volledige programma is te vinden op de Facebookpagina van het Tropical Sea Festival.

Tickets

Tickets zijn online al verkrijgbaar via www.tropicalseafestival.nl. Ook zijn de toegangsbewijzen aan de kassa te koop bij De Kolonist in De Koog (Dorpsstraat) en Den Burg (Weverstraat). In de voorverkoop (tot vrijdag 26 augustus om 18.00 uur) kosten kaarten voor één dag €10,- en een combikaart voor twee dagen €17,50. Aan de kassa zelf zijn de kosten €15 of €22,50. Komende dinsdag zit er bij deze krant een flyer waarmee men ook aan de kassa tickets kan kopen tegen voorverkoopprijs (max. 2 personen). Het festival is tot 22.00 uur gratis te bezoeken. Daarna is er alleen nog toegang tot de deelnemende cafés en restaurants op vertoon van het welbekende polsbandje.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!