Luuk van der Meer wint de Ronde van Oudeschild.
Luuk van der Meer wint de Ronde van Oudeschild.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Ronde van Oudeschild kent bergklassement

Aankondiging

Wielrenners maken zich op voor de Ronde van Oudeschild op zaterdag 27 augustus. Tijdens de vierde Texelse dorpenronde verdedigt Jordy Vinke de oranje trui bij de wedstrijdrijders en Robert Boersen bij de recreanten.

De Ronde van Oudeschild kent een heus bergklassement, de klimmetjes over de dijk zijn echte kuitenbijters. Recreanten en wedstrijdrenners kunnen zich uitleven op het uitdagende parcours over en nabij de haven. Daarnaast is er een afwisselende route uitgezet voor de dikkebandenrace. Niet alleen de jeugd kan zich aanmelden voor de dikkebandenrace, ook volwassenen zijn van harte welkom in de Muscle Power Race. Zij kunnen tegen elkaar strijden tijdens de wedstrijd, maar er zijn ook prijzen te winnen voor de mooist versierde fiets of best verklede fietser. Natuurlijk zijn er ook weer mooie premies te verdelen. Het wielerspektakel gaat om 14:00 uur van start met een echte tourkaravaan.

Voor het wielercriterium kunnen deelnemers zich opgeven via de website van WSTexel (www.wstexel.nl). Inschrijven voor het wielercriterium, de dikkebandenrace en de Muscle Power Race kan ook op de dag zelf bij het kaartloket van de TX20 op de haven. Hier kunnen de deelnemers van de dikkebandenrace en de wedstrijd hun startnummers ophalen en kunnen recreanten en wedstrijdrenners die geen transponder hebben, een leentransponder afhalen. Het loket is open vanaf 13.00. Deelnamekosten zijn €5,- per persoon voor deelname aan het wielercriterium. Deelname aan de dikkebandenrace, de Muscle Power Race en de wedstrijd voor de jeugd is gratis.

Het programma van de Ronde van Oudeschild is als volgt: 14:00 uur: Tourkaravaan,14:15 uur: Dikke bandenrace voor de jeugd (6-13 jaar); 14:45 uur: Muscle Power Race (>14 jaar); 15:30 uur: Wielercriterium junioren; 16:30 uur: Wielercriterium recreanten A&B; 17:30 uur: Wielercriterium wedstrijdrijders

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1