ZDH speler Tijs van Exel in duel met een tegenstander.
ZDH speler Tijs van Exel in duel met een tegenstander. Foto: Louis Bakker

ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH knokt zich naar gelijkspel

ZDH heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een zwaarbevochten gelijkspel behaald. Tegen Sint Boys, de nummer twee van de ranglijst, was het na rust vaak alle hens aan dek, maar bleef het 1-1.

De Zwaluwen wilden de nare smaak van de nederlaag bij Kaagvogels (6-2) direct wegpoetsen. Ne een doorkopbal van Mike de Bruijn kreeg Gijs de Graaf vrij doortocht. Hij omspeelde de doelman, maar zag een verdediger zijn inzet van de lijn halen. Even later trok de spits van rechts naar binnen, leek de keeper redding te brengen, maar ontfutselde De Graaf hem de bal en scoorde. Scheidsrechter Jansen vond dat dit onreglementair gebeurde en annuleerde de treffer. Na nog een paar aardige kansen, scoorde juist Sint Boys. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door de Hoornder defensie niet goed verwerkt, waarna een tegenstander keeper Tom Reijnders van dichtbij de bal door zijn benen schoot.

Ondanks deze zure achterstand bleef ZDH aardig voetballen. Ook de verre ingooien van Kees Lap waren dreigend. Uit een corner van Lap kopte De Bruijn bij de tweede paal de bal in het zijnet. Niet veel later viel toch de verdiende gelijkmaker. Een aanval over rechts leek te stranden. Door goed doorzetten van Boekel kwam Tom Bijl in balbezit. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op doel en zag de keeper de bal loslaten, waarna de alerte De Bruijn net het laatste tikje kon geven: 1-1. Het was zijn negende goal in zijn laatste acht wedstrijden en alweer zijn achttiende van het seizoen.

Sint Boys, nog in de race voor de laatste periodetitel, trok meteen ten aanval. ZDH kreeg het moeilijk en zag linksback Lars Frederici met een machtige sliding een gevaarlijke inzet blokkeren. Helaas moest 'Fredje' vlak na rust met enkelklachten worden vervangen door Willem Rommets. De Zwaluwen kwamen in de tweede helft nauwelijks meer aan voetballen toe en moesten ver terug. Toch hoefde keeper Reijnders aanvankelijk nauwelijks in actie te komen. Een kwartier voor tijd leek ZDH zelfs de overwinning te grijpen, maar na voorbereidend werk van De Bruijn schoot De Graaf op de paal.

In de slotfase deden zich een paar hachelijke momenten voor het ZDH-doel voor en moesten Kees Lap en Barry van der El ten koste van een gele kaart naar de noodrem grijpen. Met succes, want tot doelpunten kwam het niet meer, waardoor ZDH een knap gelijkspel kon bijschrijven.

Zondag speelt ZDH in Nieuwe Niedorp de laatste wedstrijd, op 1 juni wordt het seizoen afgesloten met het traditionele eigen toernooi.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 9 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2