Afbeelding
Foto Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Toneelgroep speelt drie eenakters

Cultuur

Toneelgroep Oosterend voert vrijdag 26 oktober vanaf 20:00 uur drie eenakters op in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend.

Voor de pauze speelt de toneelgroep de eenakter 'Kiek, twie skéépe op de diek' dat toneelspeelsters Lisette, Beppie, Hanneke en Meta voor Oosterend Present schreven. Dat stuk is onder meer gericht op kinderen. De twee eenakters na de pauze zijn meer voor volwassenen.

'Kiek, twie skéépe op de diek' is een Strender variant op de Fabeltjeskrant met onder andere juffrouw (Lady) Lepelaar, de schapen Scheer en Schoor, de muizen Jut en Jul, slak Sloompie, spin mijnheer Kruis, meeuw Kaza en rotgans Kruk die allemaal op en bij de dijk leven. Na de pauze speelt de toneelgroep de twee eenakters 'Saakje' en 'Opstand der bejaarden' die in maart in Den Hoorn op het Eenakterfestival werden gespeeld.

'Saakje' is een monoloog (geschreven door Willy Hilverda) van een vrouw alleen die haar nieuwe kamer in het verzorgingshuis betrekt. De vraag is of ze het allemaal nog weet en wat echt en wat niet echt is. 'Opstand der bejaarden' is een komische eenakter (geschreven door Corrie van der Rol) over een bejaardenhuis. Wat nemen de bejaarden wel en niet in het bejaardenhuis. De kaartverkoop is bij slagerij Maas en op vrijdagavond 26 oktober aan de zaal zelf. De entree bedraagt €5,- voor volwassenen en €2,50 voor kinderen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 minuut geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3