Lijn 28 op de Elemert in Den Burg.
Lijn 28 op de Elemert in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuwe dienstregeling bus gaat zondag in

Algemeen

Reizigers opgelet, komende zondag gaat de nieuwe dienstregeling van het nieuwe openbaar vervoer op Texel in. Dat betekent dat de haltes in Den Burg - met uitzondering van de Elemert - niet langer met de lijnbus bereikt kunnen worden, maar dat men een klein hopperbusje dient te bestellen. Dit moet minimaal een halfuur van tevoren.

Vanaf zondag kan de Texelhopperapp gebruikt worden om ritten te reserveren (en te betalen) met de kleine Texelhopper. Er kan ook nog steeds telefonisch (0222-784 000) en via www.texelhopper.nl gereserveerd worden. Voor lijn 28 is reserveren niet nodig. Deze bus rijdt volgens een vaste dienstregeling en een vaste route van de boot naar De Koog en weer terug. In de nieuwe dienstregeling, die leidde tot de nodige kritiek, met name vanuit Den Burg, is er ook een bus die aansluit op de de tussenboot. Vanaf zondag wordt het huidige Texelhopperabonnement vervangen door het Overal Reizen abonnement. Voor € 99,00 per maand onbeperkt reizen op Texel (zowel op de grote bus als de kleine Texelhopper) als binnen geheel Noord-Holland Noord (regio's Alkmaar, Hoorn, Den Helder en Schagen). Er is ook een abonnement speciaal voor Jongeren (12-18 jaar), deze kost € 75,00 per maand. Voortaan betaalt de reiziger met de OV-chipkaart en betaalt men per kilometer in plaats van het vaste bedrag van € 3,00 per rit. Ook in de kleine busjes wordt met de OV-chipkaart betaald. Met de (her)introductie geldt ook voor studenten dat zij voortaan moeten in- en uitchecken met hun OV-chipkaart. Zowel op lijn 28 als de kleine Texelhopper.

Om de nieuwe dienstregeling in te luiden, heeft Connexxion een actie gestart. Ze schrijven hierover: "We zijn erg blij dat we ook de komende jaren het vervoer in de regio Noord-Holland Noord inclusief Texel mogen blijven verzorgen. En dat moet gevierd worden! Dit doen we met de gratis reizen campagne waarbij inwoners van Texel een ticket kunnen aanvragen waarmee zij op zondag 29 juli a.s. gratis met de bus mogen reizen. Aanmelden voor deze actie kan vanaf maandag 23 juli aanstaande via www.overal.nl."

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 12 minuten geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 16 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35