Sportvereniging De Koog

De Koog verliest ongelukkig in slotminuten

Op het zonovergoten sportpark van De Koog heeft het team van Mario van Der Hert met 3-2 verloren van SRC uit Schagen.

In het eerste bedrijf kwam De Koog in de 10e minuut op voorsprong. Een van richting veranderde voorzet belandde buiten bereik van de doelman: 1-0

SCR had een iets beter positiespel maar De Koog kreeg de beste kansen. Alex Daalder en Miko Honigh waren ietwat ongelukkig in de afronding.

Daarentegen was Robert-Jan Klein van SRC wel doeltreffend. In de 43e minuut rondde hij een snelle combinatie af door het hart van de Koger defensie: 1-1

Na de thee kreeg De Koog weer een aantal scoringskansen. Rick Bijpost was na een snelle rush over de rechterkant dichtbij, en ook Alex Daalder kwam geregeld in scoringspositie in het zestienmetergebied. De grootste kans was voor Miko Honigh die een afgemeten voorzet, hard op de binnenkant van de paal schoot. Het leer ketste helaas terug het veld in waarna Rick Bijpost nog een schietkans kreeg, maar zijn inzet ging hoog over.

1-2 werd het voor de ploeg uit Schagen in de 67e minuut. De verdediging ging onder een lange bal door waardoor Klein de bal langs keeper Eddy Witte kon binnen schuiven.

De Koog liet het er niet bij zitten en zette alle zeilen bij. Ook grepen ze terug op de vertrouwde 4-3-3 formatie. Dat wierp vruchten af, want in de 90e minuut kwam De Koog terug tot 2-2. Dit keer na een fraaie treffer van Ben Siebinga. Zijn schot belandde prachtig in de bovenhoek, maar lang konden de eilanders hier helaas niet van genieten. Het was SRC dat uit een vrijetrap in dezelfde minuut wist binnen te koppen en bepaalde hiermee de eindstand: 2-3

"Ja dit is zo vreselijk zonde en onnodig. Hier schijt ik echt peuken van! Als je in die fase op 2-2 komt mag je dat nooit en ook nooit meer weggeven, dan moet je zo'n gelijkspel gewoon binnen harken. Hoe dan ook. Dat heeft ook met kwaliteit te maken en dat moeten we gewoon slimmer doen. Zonde, Zonde en nog eens Zonde. Aan het aantal kansen van onze kant lag het zeker niet, en de inzet was wederom dik in orde. Gewoon jammer" Aldus de oefenmeester Van Der Hert.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.