Suzanne, Wouter en Desirée Boon.
Suzanne, Wouter en Desirée Boon. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Onderscheidingen voor De Leeuwerik

Algemeen

Familiebedrijf De Leeuwerik - met negen vakantiehuizen in De Koog - van Suzanne, Wouter en Desirée Boon heeft het  internationale keurmerk ‘Green Key’ en het regionale keurmerk ‘Waddengoud’ behaald.

Op het gebied van de Green Key kreeg De Leeuwerik goud en dat is de hoogste waardering die er is. Volgens de familie Boon is het te danken aan een recente renovatie, duurzame keuzes en de duintuin van De Leeuwerik. Het bedrijf kreeg bonuspunten voor het reinigen van afwasborstels voor hergebruik. 

“Volgens Green Key zijn wij de eerste die dat doen. Ook onze afvalbak met drie afvalstromen (plastic-, groen- en restafval) in vakantiehuizen is nog redelijk uniek op vakantieparken.” De Leeuwerik bestaat sinds 1972 en werd opgericht door de opa en oma van de huidige eigenaren. Desirée, Suzanne en Wouter Boon runnen het bedrijf sinds april 2020. De overname was onverwachts, toen hun vader Maarten Jan Boon plots overleed. De zussen en broer hebben de afgelopen twee jaar de tijd genomen om alles binnen het bedrijf te herzien en het bedrijf klaar te maken voor de toekomst. 

De basis staat nu. Over vijf jaar willen we energieneutraal zijn. Dat is best een uitdaging, ons oudste vakantiehuis is uit 1958.” De drie onderzoeken welke stappen ze daarvoor kunnen nemen. “Tot die tijd blijven we zeker niet stil zitten. We zijn namelijk allergisch voor de uitspraak: “Het gaat al jaren zo, dus we houden het zo”. We kijken graag naar hoe het ook anders kan.” De vakantiehuizen staan op eigen terrein en zijn ingericht voor vier personen.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 5 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45