Landgoed De Bonte Belevenis.
Landgoed De Bonte Belevenis. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

TESO-aandelen, kunst en exclusieve zaken bij nieuwe Lionsveiling

Algemeen

Vier TESO-aandelen, een originele foto van Jac P. Thijsse, kunstwerken van Souwtje de Wijn en Ad Blok van der Velden en een ‘Kleintje van Gert’.

Het zijn een aantal zaken die komende zaterdagmiddag worden geveild tijdens een nieuwe Lionsveiling. De veiling is onderdeel van het nieuwe evenement BUTE dat Lions Club Texel heeft georganiseerd. Dat vindt plaats bij Landgoed de Bonte Belevenis aan de Rommelpot bij Den Hoorn,

Tegen de honderd kavels worden er zaterdag geveild bij de Lionsveiling om geld voor goede doelen op te halen. Opmerkelijke stukken zijn kunstwerken van Texelse kunstenaars, maar ook exclusieve rondleidingen/behandelingen van bijvoorbeeld De Bonte Belevenis, het Vogelinformatiecentrum, Ecomare en Texel Airport voor de nieuwe vliegshow die daar in 2023 wordt gehouden.

De kavellijst kent een bijzonder schilderij van Harry Tielemans van het oude Witte Huis in De Koog, het wandplatenboek Sauwtje Zeeheks, een professionele sinaasappelpers, antiek en een ‘schatkist’ met munten waar Juliana op staat. Het ‘Kleintje van Gert’ is het drankje van Gert Coevert dat niet meer kan worden gemaakt, omdat Coevert het recept met zich mee het graf in heeft genomen.

De Lionsveiling wordt geleid door Willem van Tatenhove van de Lions. Maarten Jeroen den Boer en Fedor van Elk treden op als veilingmakelaars. Mensen die iets willen kopen maar zelf niet aanwezig kunnen zijn bij de veiling, kunnen volgens de Lions bij hen terecht om biedingen te laten doen. De laatste Lionsveiling werd gehouden in 2019 en daarna kwam corona tussendoor. De Lions gebruikte de coronatijd om de Lionsveiling in een nieuw jasje te steken en dat is BUTE geworden waar de veiling deel van uitmaakt.

Het geheel begint zaterdagmiddag om 12:00 uur met diverse activiteiten voor kinderen, een fair, podiumentertainment en er kan een hapje en een drankje worden genuttigd. De kinderactiviteiten zijn onder meer bubbelvoetbal, broodjesbakken, verhalen van visserman Kees Boersen en een uniek ‘hoorcollege voor kinderen’ over walvissen door de Texelse walvisdeskundigen Adrie Vonk, Jeroen Hoekendijk en Pierre Bonnet. De veiling gaat om 16:30 uur van start.  

De toegang van BUTE (en de veiling) is gratis. Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen. Auto’s kunnen geparkeerd worden op het land naast het Hoornder kerkje. Er rijdt de hele dag een pendelbusje tussen het land bij de kerk en De Bonte Belevenis. 

Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 20 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen gisteren
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30