Afbeelding
Foto: Sporza/ Ed Witte

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Badeend en klassement voor Betsema

Algemeen

In de Urban Cross in het Belgische Kortrijk heeft Denise Betsema vandaag de leiding genomen in het tijdklassement van de X2O badkamertrofee. Tevens mocht ze door haar derde plek weer een reuze badeend aan haar collectie toevoegen. Winnares Lucinda Brand wist Ceylin Alvarado achter zich te houden die knap tweede werd.

In Kortrijk was het vandaag in tegenstelling tot eerdere jaren een modderig parcours met een aantal schuine, glibberige stukken waar de rensters van de fiets moesten om te lopen. Vanaf de start waren Alvarado en Betsema goed weg, Lucinda Brand raakte wat in het gedrang maar wist wel de achterstand na een volle ronde tot zes seconden terug te brengen. Geleidelijk aan namen Denise, Brand en Alvarado een steeds grotere voorsprong en werd het duidelijk dat zij de podiumplekken gingen verdelen. In de laatst ronde gaf Brand nog even flink gas en kon Denise niet volgen. Alvarado kwam nog wel even dichtbij maar in de finale tegen de brug omhoog moest ze ook het hoofd buigen.

Morgen komt Denise alweer aan de start voor de wereldbeker in het Franse Besancon. Ook deze wedstrijd begint weer om 13:40 uur en is te zien bij Eurosport en mogelijk ook bij de NOS op 1.  

Na afloop vertelde Denise voor de camera teleurgesteld te zijn dat ze uiteindelijk net niet voor de overwinning mee kon strijden.
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 4 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 9 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1