Texel'94 met de jeugd onder de 10 jaar oud.
Texel'94 met de jeugd onder de 10 jaar oud. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Jeugd Texel tiende bij toernooi AZ

Sport

Ze zijn pas een maand bij elkaar, maar dat weerhield het team van Texel’94 onder de 10 jaar (Texel’94 O.10) er niet van afgelopen week op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer mee te doen aan een groot toernooi van AZ.

Het ging om een toernooi waar in totaal 700 kinderen uit Noord-Holland (geboren in 2012) aan meededen. Texel’94 zat er in een poule met VVS‘46, Reigerboys en FC Uitgeest. 

De eerste wedstrijd tegen VVS ‘46 werd met 2-0 verloren. Vervolgens werd er met 2-1 verloren van Reigerboys, de dagkampioen. De derde wedstrijd was 1-1 gelijkspel tegen FC Uitgeest. Daaropvolgend werd met 3-0 gewonnen van Odin’59. De laatste wedstrijd, voor plek 9 en 10. werd met 2-1 verloren.

Texel’94 O.10  eindigde daardoor als 10de van de 16 teams in de poule en daar mag volgens begeleiders Jelmer Bomas en Gertjan de Wit iedereen heel trots op zijn. Bij de prijsuitreiking waren Sam Beukema en Tijjani Reijnders van het eerste van AZ aanwezig.

Het team had zich de afgelopen maand met drie trainingen onder leiding van Bomas en De Wit voorbereid op het toernooi. Daarnaast werden oefenwedstrijden tegen Texel’94 O.11 en Texel’94 O.12 gespeeld.

Micha van Beek kwam als snelste uit de bus op de 10 meter sprint die tijdens fysieke testen op de Playground in Wijdewormer. Hij deed er 5,22 seconde over.

Het AZ trainingscomplex was volgens Jelmer en Caroline Bomas indrukwekkend. “Zo’n groot toernooi is een leuke ervaring voor de spelers. We kunnen terugkijken op een sportief en geslaagd toernooi, goede organisatie door AZ en een leuke reis met de touringcar van TBO Texel.”

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 37 minuten geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 19 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 22 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2