Odysseus aan de Emmalaan 65 in Den Burg.
Odysseus aan de Emmalaan 65 in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Gele boekje laten stempelen in Odysseus

Algemeen

GGD Hollands Noorden houdt donderdag 24 juni een eenmalige bijeenkomst bij Odysseus in Den Burg voor gevaccineerde Texelaars die het gele vaccinatieboekje willen laten stempelen.

De bijeenkomst is bedoeld voor Texelaars die inmiddels twee keer zijn gevaccineerd. Zij kunnen komende donderdag van 16:00 tot 19:00 uur terecht bij Odysseus (tegenover de VVV) voor een stempel.

De GGD houdt de stempelactie omdat er vraag is ontstaan naar stempels in het gele inentingsboekje. Er worden volgens de gemeentelijke gezondheidsdienst uitsluitend stempels gezet voor vaccinaties die zijn gegeven bij de GGD. 

“Iemand die is gevaccineerd door de huisarts of een andere organisatie kan niet bij de GGD terecht voor een stempel, omdat de GGD in haar geautomatiseerd systeem niet kan zien of iemand is gevaccineerd.” Om het vaccinatieboekje te kunnen afstempelen, moeten Texelaars die naar Odysseus komen het gele vaccinatieboekje, een identiteitsbewijs en een vaccinatieregistratie bij zich hebben.

De GGD wijst erop dat het gele inentingsboekje, waarin staat welke vaccinaties iemand heeft gehad, géén officieel bewijs van vaccinatie tegen het coronavirus is. “Het boekje wordt in veel landen niet geaccepteerd als bewijs dat een coronavaccinatie heeft plaatsgevonden.” 

“Het nog te verschijnen digitale Europese vaccinatiebewijs wordt wél erkend in alle landen binnen de Europese Unie. Het Ministerie van Volksgezondheid gaat er vanuit dat elke Nederlander die is gevaccineerd dit bewijs voor de zomervakantie in het bezit moet kunnen hebben.”

Texelaars die hun tweede prik tegen het virus nog moeten krijgen (de leeftijdsgroep van 18 tot 60 jaar) kunnen in juli bij het tweede bezoek aan de prikpost in de TXL sporthal in Den Burg het gele boekje laten stempelen.

De GGD houdt ook stempelavonden aan de overkant. Dat gebeurt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni van 18:00 tot 20:00 uur in het kantoor aan de Hertog Aalbrechtweg 22 in Alkmaar. Zaterdag 26 juni wordt daar van 10:00 tot 16:00 uur gestempeld.

Mensen uit de Kop van Noord-Holland kunnen op vrijdagavond 25 juni tevens van 19:00 tot 21:00 uur terecht bij de vaccinatielocatie van de GGD aan de drs. F. Bijlstraat in Den Helder.

Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 22 minuten geleden
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51