Carmen en Piet tijdens hun uitdaging.
Carmen en Piet tijdens hun uitdaging. Foto: eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Carmen (27) speelt Texel uit

Algemeen

Carmen van der Werff uit Den Burg heeft Texel ‘uitgespeeld’. In twee dagen (zaterdag en zondag) fietste zij 402,8 kilometer. Zij deed dit in het kader van de Strikhedonia 400, een uitdaging van BEAT Cycling. Hoewel ze zich afvraagt of het nieuwswaardig is als de redactie haar benadert, staat ze de pers vriendelijk te woord. “Mijn collega Piet Koopman heeft dezelfde prestatie verricht hoor, dat wil ik wel even melden.”

De start was zaterdag om 12:00 uur en we hadden de tijd tot zondag 0:00 uur. Ik wilde voor ik naar bed ging over de helft zijn, dus heb 230 kilometer op zaterdag gefietst en zondag om 9:00 uur zat ik weer op de pedalen.  


De route die fietste.

De ‘BEAT Cycling Club’ heeft een uniek businessmodel, waarbij ze de profs en amateurs samen brengen binnen een community. Samen met de profs kun je dan dit soort challenges rijden. Maar ik weet niet of het wel echt heel bijzonder is en daarmee nieuwswaardig. Het ingekleurde Texelkaartje is natuurlijk wel leuk. Het was een ‘self supported rit’, maar heb hem samen met een collega gereden en af en toe haakten wat fietsers aan voor een stukje. Ik wilde de uitdaging het liefst op het vaste land fietsen met alle uitrusting om in de buitenlucht te slapen, maar dat wordt de volgende stap. Deze afstand was al meer dan genoeg buiten mijn comfortzone, al viel het achteraf wel mee. Toch wilde ik iets creatiefs bedenken, daarom Texel maar ingekleurd en uitgespeeld”, vertelt ze.

Het was de eerste keer dat ze in twee dagen zo’n afstand reed. “Het was mijn eerste officiële ultrarit (na een paar keer 100, 150 en 200 kilometer) en nu heb ik honger naar nog meer kilometers in één etappe.”

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden 1
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15