Afbeelding
Foto: Job Schepers
Leerlingen bloggen op afstand:

Corona op Texel

Algemeen

Texel is een toeristeneiland en er komen veel mensen op af. Ook met corona is dit nog steeds zo. Maar er zijn ook irritante dingen met corona op Texel. En hoe heb ik de corona tijd doorgebracht?

Toeristen

Jullie kennen het woord wel: toeristen. Die irritante mensen met een kaart in hun handen die denken dat ze alles zijn. Die mensen ja. Die mensen die nog steeds naar Texel gaan, terwijl Rutte duidelijk heeft gezegd: ‘’BLIJF ZO VEEL MOGELIJK THUIS!’’ Dat geldt ook voor de Duitse toeristen. Maar toch blijven ze eigenwijs en komen toch naar Texel. Hotels, restaurants en winkels zijn allemaal dicht. Je zou denken: wat moeten ze hier op Texel? Ik reed laatst de boot op om weer naar Texel te gaan. Helemaal vol met auto’s met witte kentekenborden. Die mensen gingen waarschijnlijk naar een vakantiepark. Helemaal opgesloten in zo’n huisje, niks te doen. Sowieso vind ik toeristen vreselijk. Ik werk bijvoorbeeld in een restaurant op Texel. En toen vroeg er opeens een Duitser iets in het Duits, ja, want Duitsers praten alleen maar Duits in Nederland. Ik verstond er dus helemaal niks van. Dit is dus waarom ik toeristen niet mag. Voor de rest kunnen ze wel aardig zijn hoor. 

Mijn corona

Ik heb eigenlijk een best chille lockdownperiode gehad. Toen ik hoorde dat we in lockdown moesten, was ik eigenlijk wel blij. Ik hoef niet vroeg op te staan, kan laat naar bed en we deden een beetje half werk met school. Ideaal leven voor een veertienjarige jongen. Mijn moeder had zelfs een routine voor me gemaakt: opstaan> school> sporten/gamen> slapen enzovoort. Maar zolang wilde ik ook weer niet alleen maar thuiszitten. Nu wil ik wel dat alles weer normaal is. Ook omdat mijn ouders een eigen restaurant hebben en het daardoor ook moeilijk hebben. Daarom wil ik gewoon dat alles normaal is. 

Het vaccineren

Toen ik hoorde dat er een vaccin was, was ik best blij. Ik dacht nog: lekker een weekje en dan allemaal gevaccineerd. Nou mijn gedachte kwam niet echt dicht in de buurt. Meneer de Jonge (minister van Volksgezondheid) zegt dat iedereen met de HERFST als alles mee zit gevaccineerd is. Ik denk, als alles meezit? Dit zit wel tegen voor mij hoor. Sommige mensen willen helemaal niet gevaccineerd worden, omdat ze niet weten wat er allemaal in dat vaccin zit. Mijn vraag is dan meestal aan die mensen: weten jullie wat er in een frikandel zit? Antwoord is nee. Niemand weet wat erin zit, maar toch nemen ze het wel. En met een vaccin weet je ook niet wat erin zit maar je neemt het wel denk/hoop ik. 

Dus:

Mensen, blijf weg van toeristen (als ze Duits zijn). Volg allemaal de routine van mijn moeder. Het is heerlijk, geloof me maar. En neem nou maar dat vaccin want anders moet je ook stoppen met frikandellen eten.

Door: Olivier Langendam H3a

Over deze blogs

Op de OSG is de laatste tijd aandacht besteed aan het schrijven van blogs. Er werden drie blogs geselecteerd die worden geplaatst op deze website, uiteraard met toestemming van de desbetreffende leerlingen. Houd in de reacties ook rekening met het feit dat het gaat om kinderen die het lef hebben om toestemming te geven tot plaatsing op een openbaar platform. 

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 14 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 17 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00